Daily Archives: 2 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ …

….ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΜΑΣ.…ΕΙΧΕ «ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ» ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ…ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ «ΜΟΝΤΕΛΟ»..ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ» ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ…..ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ……ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ………………………………………….

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ……. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ……… ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ «ΑΧΡΗΣΤΩΝ»….ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ !!!!!!!

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ 74


Ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού , έδωσε διαταγή να εκτελεστούν οι 70 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι , που είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια (σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα) τον Αύγουστο του 1974. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου ο τούρκος ταγματάρχης ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους. Η απάντηση ήταν «Φορτώστε τους στο τρένο!». Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε μαρτυρία τούρκου στρατιώτη, αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Οι τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τα διαδραματισθέντα. Το μεσημέρι στο «ΜΕGA Kύπρου», ο κ. Μάριος Ασσιώτης δήλωσε ότι ο πατέρας του , ο οποίος πέθανε πριν από δύο χρόνια, ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης των 70 Ελληνοκυπρίων. Ο κ. Ασσιώτης ανέφερε ότι ο πατέρας του, τον οποίο πήραν για τρεις μήνες αιχμάλωτο στην Τουρκία, μετά την απελευθέρωση του είχε δώσει κατάθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής κυβέρνησης.

Η διαχρονική «δήλωση»…..ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ


Υπήρξε αναμφίβολα η συνωμοτική θεωρία της δεκαετίας. Ο λόγος για την περιβόητη «δήλωση Κίσινγκερ», που -παρά την οφθαλμοφανή πλαστότητά της- περιφέρθηκε (και εν μέρει εξακολουθεί να περιφέρεται) ως μέγα ντοκουμέντο από ΜΜΕ σε ΜΜΕ, «αποδεικνύοντας»:

(α) ότι οι Ελληνες, ως τέτοιοι, αποτελούμε έναν από τους βασικούς στόχους των «σκοτεινών κέντρων» της παγκόσμιας πολιτικής, και

(β) ότι βασικό όχημα αυτής της επίθεσης συνιστά η προσπάθεια των παραπάνω σκοτεινών κύκλων να αποκοπεί ο «ελληνισμός» από τις «ρίζες» της γλωσσικής, θρησκευτικής, κ.λπ. παράδοσής του.


Ο ρόλος του ίδιου του Κίσινγκερ στην όλη μυθοπλασία είναι προφανής: εκτός από νεκροθάφτης της ενιαίας Κύπρου το 1974, ο μυστικοπαθής πάλαι ποτέ σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και υπουργός Εξωτερικών του Νίξον έχει το επιπλέον «προσόν» της γερμανοεβραϊκής καταγωγής, που λειτουργεί προωθητικά για όσες συνωμοτικές θεωρίες δεν αρκούνται στον απλό αντιαμερικανισμό.

Εξυπακούεται, βέβαια, ότι πρώτο θύμα αυτής της παραφιλολογίας είναι η προσπάθεια για μια ορθολογική ανάλυση της ίδιας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ας επιστρέψουμε, όμως, στο ιστορικό της «δήλωσης». Ηταν Φεβρουάριος του 1997, όταν το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη δημοσίευσε, ως ένθετο σε μια πολυσέλιδη συνέντευξη με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, το παρακάτω «απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από [sic] τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που (υποτίθεται ότι) είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:


«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97.
Παρά τον προφανή παραλογισμό του, το «ντοκουμέντο» έγινε πανηγυρικά δεκτό από μια πλειάδα αναλυτών που έσπευσαν, αντιγράφοντας ο ένας τον άλλο, να το επικαλεστούν ως το απόλυτο επιχείρημα υπέρ της «ανάγκης» για «εθνική καθαρότητα»: από το «Νέμεσις», η «δήλωση Κίσινγκερ» περνά έτσι στο «Χρόνο» της Κομοτηνής (12.3.97) κι από κει στο επετειακό μήνυμα Σαρτζετάκη για την 25η Μαρτίου, την «Εστία» και τα «Πολιτικά Θέματα» (30.5.97) ταυτόχρονα την αναδημοσιεύουν αλυσιδωτά η «Ελεύθερη Ωρα», το «Δικαίωμα» (3.1997), ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» (14.8.97) και, στο «Βήμα», οι Χρήστος Γιανναράς (24.8.97) και Μάριος Πλωρίτης (31.8.97).

Καθένας προσθέτει και το δικό του «ερμηνευτικό» αλατοπίπερο, με κοινή συνισταμένη την «απόδειξη» της «συνωμοσίας» από τα ίδια τα πράγματα: η «αδιαφορία στην Ελλάδα για την προκλητικά ωμή δήλωση του Κίσινγκερ», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιανναράς, «είναι απτή απόδειξη ότι η στρατηγική που εισηγήθηκε ο πολύς Χένρι έχει τεθεί σε εφαρμογή με εντυπωσιακά κιόλας αποτελέσματα»…

Τι κι αν η «δήλωση» διαψεύσθηκε (ως γεγονός και ως περιεχόμενο) γραπτώς από τον ίδιο τον Κίσινγκερ («Πολιτικά Θέματα» 13.6.97);

-Τι κι αν η πρωτότυπη «πηγή» της ακόμη αναζητείται, όπως αμήχανα ομολογεί εκ των υστέρων η ίδια η Κανέλλη («Νέμεσις» 10.1997), απορώντας που «δεν βρίσκεται το φύλλο αυτό» της «Turkish Daily News» ούτε στο Ιντερνετ ούτε στα γραφεία της εφημερίδας; Οσο
ι προσπάθησαν να εξηγήσουν την απάτη, όπως ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, λοιδωρούνται σαν «τοποτηρητές και αμύντορες εν Ελλάδι της υπολήψεως του Κίσινγκερ» (Χρ. Σαρτζετάκης), ενώ το πλαστό «ντοκουμέντο» θα υιοθετήσουν και αρθρογράφοι όπως ο Κ. Μπέης («Ε» 15.10.97), ο Στ. Παπαθεμελής («Βήμα» 2.8.98) ή ο Ν.Ψυρούκης («Ελλοπία» 11.1998).

Γιατί να πιστέψει κανείς τον πάλαι ποτέ «μάγο» της αμερικανικής διπλωματίας; Κι όμως… Η καλύτερη απόδειξη για την πλαστότητα της «δήλωσης» είναι το γεγονός ότι αυτή είχε δημοσιευθεί οκτώ τουλάχιστον χρόνια πριν από τότε που υποτίθεται πως έγινε! Στην «Ελευθεροτυπία» της 26.1.1987, ο δικηγόρος Θ. Σταυρόπουλος τη χρησιμοποιεί -κι αυτός- ως επιχείρημα για την «ανάγκη» επιστροφής των αρχαίων στα γυμνάσια. Η μόνη διαφορά, εδώ, αφορά τη χρονολόγησή της: Νοέμβριος του 1973, «ακριβώς μετά τη σφαγή του Πολυτεχνείου»…

Αφιερωμένη σε δημοσιογράφους κι όχι δημοσιοκάφρους, η συγκλονιστική μαρτυρία από τη μαρτυρική Γάζα, της φίλης Angela Lano

Ελάτε να δείτε τι συνέβη στη Γάζα

Της Angela Lano *

«Λιωμένο μολύβι», η ισραηλινή γενοκτονία εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να μείνει στη συλλογική Μνήμη ως μια κτηνωδία, μια σχιζοφρένεια εναντίον της ανθρωπότητας.
Η μικρή Λωρίδα της Γάζας είναι γεμάτη συντρίμμια και κρατήρες, από τους πυραύλους της πολεμικής αεροπορίας, του ναυτικού και του πυροβολικού των σιωνιστών.
Τη διατρέξαμε από το νότο ως το βορρά: Rafah, Khan Younes, Abasan, Deir al-Balah, al-Bureij, an-Nuseirat, Gaza, Jabaliya, Beit Lahiyah…, και παντού είδαμε την καταστροφή σπιτιών, πολυκατοικιών με 15-18 ορόφους, τζαμιών, νοσοκομείων, σχολείων, δικτύων ύδρευσης, αστυνομικών τμημάτων, βιομηχανιών τροφίμων και υλικών οικοδόμησης, αγροτόσπιτων, λεωφόρων… Και βεβαίως δεν είχαν καλύτερη τύχη οι γεωργικές εκτάσεις, τα ελαιόδεντρα, τα αμπέλια, οι καλλιέργειες. Χιλιόμετρα γεωργικών καλλιεργειών καταστρεμμένες από τις μπουλντόζες, βουνά σκουπιδιών, πτώματα ζώων σε αποσύνθεση. Μια δυσοσμία που σου κόβει την αναπνοή.
Τα λόγια δεν αρκούν να περιγράψεις το σενάριο μιας «πυρηνικής καταστροφής» μπροστά στα μάτια μας. Μιας καταστροφής που κινδυνεύει να επαναληφθεί, γιατί το Ισραήλ, ο σιωνισμός που χαρακτηρίζεται από εγκλήματα πολέμου, δεν έχει κουραστεί ακόμη από τις δολοφονίες αθώων. Τουναντίον, φαίνεται ότι ετοιμάζονται για μια άλλη επίθεση.
Δεν υπάρχουν αμφιβολίες, αν είχαμε κάποιες, πως ο στόχος του “λιωμένου μολυβιού” ήταν η καταστροφή της Λωρίδας της Γάζας, η ζωή των Παλαιστίνιων στην καθημερινότητά τους. Βομβαρδισμοί πολιτικών δομών, κατοικιών, δημοσίων κτιρίων, σημαίνει τη θέληση για αφανισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, να «καθαρίσουν» ένα λαό, ένα έθνος.
Υπήρχαν “τρομοκράτες” στο μέγαρο al-Andalus – 15 όροφοι με διαμερίσματα -, που κατάντησε μαυρισμένος σκελετός; Υπήρχαν “τρομοκράτες” στα σχολεία του ΟΗΕ; Υπήρχαν “τρομοκράτες” στα νοσοκομεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου; Υπήρχαν “τρομοκράτες” στα εκατοντάδες σπίτια που κονιορτοποιήθηκαν;
Ελάτε να δείτε τι συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας. Ελάτε να δείτε το έργο των εγκληματιών πολέμου Livni, Barak και Olmert. Ελάτε να δείτε τα παιδιά, που είναι πάρα πολλά και παντού, ν’ αναζητούν στα ερείπια των καταστραμμένων σπιτιών τους κάποιο αντικείμενο, ένα σχολικό τετράδιο, ένα βιβλίο, ένα αγαπημένο ρούχο, ένα παιχνίδι, ένα έπιπλο του δωματίου τους. Παρατηρήστε τα ενώ ψαχουλεύουν τα συντρίμμια, απαντήστε στο μεταδοτικό και γεμάτο κουράγιο και υπερηφάνεια χαμόγελό τους, ακόμη κι αν νοιώθετε ότι σας πνίγει η ανίσχυρη οργή μπροστά σ’ ότι αντικρίζετε. Ελάτε εδώ συνάδελφοι δημοσιογράφοι, που έχετε συνηθίσει στην καλοπέραση των μεγάλων ξενοδοχείων, από τα οποία μας ενημερώνετε καθημερινά για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Ίσως, αν γυρίσετε ανάμεσα στον πληθυσμό και ακούτε λιγότερο τα ψέματα του Ισραήλ, καταλάβετε που βρίσκεται το άδικο και που η αλήθεια για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

* Με τη φίλη δημοσιογράφο Angela Lano, που σήμερα βρίσκεται στη Γάζα, βρεθήκαμε μαζί το Νοέμβρη στη Δαμασκό** και εγκαινιάσαμε τη συνεργασία μας με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων INFOPAL, του οποίου είναι διευθύντρια.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com.

ΤΑ "ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ"……ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ…..(ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ…..ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ

Μετά τον Ιρακινό δημοσιογράφο, ο οποίος πέταξε τα παπούτσια του στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο, Τζωρτζ Μπους, διαδηλωτής πέταξε ένα παπούτσι σήμερα στον κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο στη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ο διαδηλωτής σηκώθηκε και πέταξε ένα αθλητικό παπούτσι προς τον κινέζο ηγέτη φωνάζοντας «είναι σκάνδαλο». Άμεσα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και στην απομάκρυνση του διαδηλωτή.

Τα μωρά μπορούν να διακρίνουν καλύτερα…

ΤΑ ΜΩΡΑ…ΞΕΡΟΥΝ!!!!

Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα «λύνουν» τα αδιέξοδα της κυβέρνησης

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν περίπου 2.000 αγρότες, που έφθασαν τα ξημερώματα από την Κρήτη με δεκάδες τρακτέρ, να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα αγροτικά τους οχήματα. Οι αγρότες έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ωστόσο συνάντησαν την άρνηση του εισαγγελέα και της αστυνομίας.
Μετά από σύντομη διαπραγμάτευση που δεν είχε αποτέλεσμα, οι Κρητικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα αγροτικά οχήματα. Οι άνδρες των ΜΑΤ όμως, απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Στη διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα αγροτών έσπασαν μία σιδερένια πόρτα στο λιμάνι και βγήκαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να αποκλείσουν το ρεύμα προς το κέντρο του Πειραιά.
Μετά απ’ αυτά τα γεγονότα η κυβέρνηση Καραμανλή και αυτήν την κοινωνική ομάδα την διαχωρίζει σε κατηγορίες. Στην κατηγορία, βοηθάμε με την αστυνομία –ανοίγουμε δρόμο δηλαδή- στους Θεσσαλούς αγρότες να κλείσουν τα Τέμπη και να κόψουν την Ελλάδα στα δύο και στους αγρότες από την Κρήτη που υποκινούνται από τους ΠΑΣΟΚους. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η κυβέρνηση να «λύνει» τις διαφορές τις με την κοινωνία, με τα ΜΑΤ και δακρυγόνα;;;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ…… ΕΠΕΙΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ….

To:
1.- International Association of Independent Tanker Owners [ INTERTANKO ]
2.- Nippon Foundation
3.- International Piracy Reporting Centre (IMB)
4.- United Nations Organisation
5.- LLOYD’S Insurance Company
SUBJECT: Sea piracy attacks – Barratries off Somalia
REG.: My letter to the Minister of Mercantile Marine, Mr.Anastassios Papaligouras,
dated 19/11/2008
Athens, 02/02/2009
Dear Sirs,
I have been watching with particular interest, aw well aw agony the events place off Somalia
and the gulf of Aden, and I am particularly worried about the fate of 200 (two hundred) fellow seamen,
who have been held hostage to this day by Barraters – Sea pirates.
As strange as it may seem, only myself can understand their psychology, their agony, their fears
for their lives, since I am aware of their living conditions and the pressures exerted by the armed sea pirates.
I have been a victim of barratry – sea piracy and my crew and I experienced a hostage nightmare
for «48 days.»
This is precisely the reason why I immediately came to offer my services and my knowledge
«f r e e o f c h a r g e « to our relevant ministry since I am all too well familiar with the perpetrators way
of thinking and action, the methods followed, the precautions taken, and a number of their other «trade»
secrets…..which I believe will be of use in this phase.
Thirty years ago, I was the one to «pull us all out of the fire,» when a similar ring was active in the
Middle East, being efficient at the time and favouring mercantile marine, putting an end to the ambitious
plans of Barraters – Sea Pirates.
For such services of mine, I have been offered the medal of «a b s o l u t e l y n o t h i n g.»
This is how the Greek State rewards Greek Captains for their highest services to the Greek State and the
Greek mercantile marine.
Unfortunately, our Minister of Mercantile Marine did not reply to such offer of mine,therefore,
I address you, in case you consider my knowledge to be more use than my country’s political and military
leadership.
I look forward to your reply,
Captain John Emm. Nomikos
P.O.B 76118
171 10 Nea Smyrni – Greece

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ……. "EKΚΛΗΣΗ ΓΙΑ «ΑΝΘΡΩΠΙΑ»"

Με αυτόν τον τρόπο γράφοντας στα blogs άλλοτε τους παρακαλώ και άλλοτε τους προκαλώ να κάνουν έστω μια κίνηση ανθρωπιάς,αυτοί που είναι εδώ στο ΟΚΑΝΑ Πάτρας!
Είναι αυτοί που με την συμπεριφορά τους μ έκαναν πια να έχω στερέψει απο δύναμεις όχι όμως απο ελπίδες.
Αλλωστε έστω και ψελλίζοντας ακούγομαι κάπου!Είχα και τα δύο μου παιδιά στην κόλαση των ναρκωτικών.
Κατάφερα την στιγμή που τους είδα κουρασμένους απο το κυνήγι των ουσιών και αφού δεν είχαν μείνει και πολλά πράγματα να πουλήσουν να τα πείσω να γραφτούν στο πρόγραμμα βουπρενορφίνης!
Μάλλον να πείσω τον έναν γιατί ο άλλος ο μεγαλύτερος αποφάσισε να κάνει την προσπάθεια μόνος του!
Ξεκίνησε το πρόγραμμα ο μικρότερος κάνοντας και μια αίτηση κατ’εξαίρεση για τον αδελφό του σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε να υπάρχει.Αρχές Αυγούστου τον πήραν στο πρόγραμμα.Οι καλύτερες μέρες για όλους μας.Σημειωταίον τον πατέρα τους τον έχουμε χάσει 15 χρόνια τώρα σε τροχαίο!Επιτέλους μπήκε λίγο φως στην ζωή μας στο σπίτι μας,που για 5 χρόνια έμοιαζε με νεκροθάλαμο!
Νοέμβριο 17 καλούν και τον δεύτερο γιό μου.Εδώ να σας πω ότι αυτός που παρακολουθούσε το πρόγραμμα ούτε μια φορά δεν έδωσε το δικαίωμα απρεπούς συμπεριφοράς και κάθε μέρα κάθε φορά η παρουσία μου διακριτική και πάντα δίπλα του γιατί από την πρώτη μέρα που πήγαμε εκεί κατάλαβα ότι απ’έξω δυστυχώς παίζονταν παιχνίδια πολλά .Καλοθελητές πάντα υπάρχουν.
Οταν κάλεσαν τον δεύτερο γιό μου πήγαμε εκει με την προυπόθεση να πει ότι στην παρούσα φάση καλό θα ήταν να συνεχίσει την προσπάθεια μονος του και να μην πει στο πρόγραμμα .Επειδή αργήσαμε μισή ώρα στο ραντεβού μας λόγω του ότι πέσαμε πάνω σε πορεία φοιτητών λόγω της ημέρας και σε κηδεία κάποιου της εκκλησίας, αρνήθηκαν να μας δεχτούν και φέρθηκαν με τέτοιον τρόπο που εξοργίστηκε ο μεγάλος(αυτός που δεν ήταν στο πρόγραμμα)μας είχαν και περιμέναμε τρείς ώρες ,είχαμε μελανιάσει απο το κρύο, για να μας δουν στο τέλος όλων των ραντεβού τους!
Οταν τελικά τον δέχτηκαν τον αντιμετώπισαν με τέτοιον τρόπο που (χωρίς να τον δικαιολογώ εδώ έπρεπε να σκεφτεί την προσπάθεια του αδελφού του και να κάνει λίγο πίσω)οργισμένος τους είπε δεν σας έχω ανάγη να πάτε να…..και βγήκε έξω κλείνοντας με δύναμη την πόρτα τους!
Ο άλλος μου γιός μη ξέροντας όπως κι εγώ και βλέποντας να βγαίνει εξω με θυμό ο αδελφός του πέταξε με δύναμη ένα μπουκάλι μικρό νερού που κρατούσε στα χέρια του .Αυτό και τίποτα περισσότερο δεν έγινε!Την επόμενη μέρα του ανακοίνωσαν ότι με όλο αυτό που έγινε θα συνεδριάσει η επτροπή τους για να αποφασίσουν τι θα γίνει,και απο την επόμενη άρχισαν να του ελλατώνουν την βουπρενορφίνη!Σε μια απο τις επόμενες μέρες του είπαν ότι αποφασίστηκε να μείνει μέχρι 6 Δεκέμβρη και μέχρι τότε θα μειώνουν την δόση χορήγησης.Ενοιωσε πολύ άσχημα γιατί χωρίς να φταίει διώχνεται.Ομως όπως μου έλεγε κι έτσι πίστευε ότι αφού κατάφερε να διώξει τα στερητικά ηρωίνης και είναι πια μακρυά απο το πρόβλημα θα τα καταφέρει μόνος του.
Δυστυχώς μετά απο τρείς ημέρες διακοπής του προγράμματος άρχισαν στερητικά βουπρενορφίνης κι αυτό γιατί το πρόγραμμά του διακόπηκε απότομα.Η αλήθεια είναι ότι έκανε προσπάθειες το πάλεψε 2-3 μέρες και μετά……Κάθε μέρα και πάλι με την αγωνία του θανάτου με την αγωνία γιατί δεν υπάρχει και η οικονομική επάρκεια να πέσει σε παραβατική πράξη και να τον μαζέψουν και;στο σπίτι να επικρατεί μια κατάσταση τρέλας κι εγώ να είμαι στο κέντρο.Να έχω τον έναν καθαρό ακόμα, και λέω ακόμα γιατί δεν ξέρω βλέποντας τον αδελφό του έτσι, κατά πόσο μπορεί να μείνει μακρυά του,να εχω σταματήσει κάθε δραστηρότητά μου (δούλευα σε mme)και να ζω με την βοήθεια άλλων,ζητιανεύοντας ουσιαστικά,για να μην λείψω στιγμή απο το σπίτι να φυλάω άραγε τι;Κάθε μέρα ένας θάνατος για τον καθένα μας.
Τώρα που σας γράφω έφυγαν και τα τελευταία λίγα βιβλία που είχα σώσει.Πάνε σε κάποιο ράφι για να τ’ αγοράσει κάποιος και να διαβάσει μέσα μια αφιέρωση ζωής.Της δικής μου ζωής!Στο ράφι κι αυτή!Κλείνω πόρτες, κλαίω κρυφά, περπατάω στις μύτες των ποδιών μου,δεν ουρλιάζω από οργή και πόνο για να μην χαλάσω τον έναν.Πλέον κοιμάμαι με τα μάτια ανοιχτά.Ακούω σειρήνα είτε νοσοκομειακού είτε περιπολικού και τρέμω.Η πόρτα χτυπάει τρέμω.Τηλέφωνο το ίδιο!Δεν θέλω τίποτα.Ούτε και να πεθάνω γιατί τίποτα δεν είναι τακτοποιημένο για να μπορέσω να κάνω κι αυτό το ταξίδι με ησυχία!
ΦΩΝΑΖΩ μέσα απο τα blogs μήπως και ακουστώ να μπορέσει να ξαναγυρίσει στο πρόγραμμα αφού απο μόνος του δεν μπορεί να σώσει την ζωή του….Τι άλλο θα μπο
ρούσα να κάνω;Είμαι ΜΟΝΗ ΜΟΥ και ο μόνος τρόπος απο εδώ που είμαι καρφωμένη, είναι αυτός.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ
.
===========================================================================
e-mail
anastasia

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ… ΚΑΡΚΙΝΟΣ!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου στις 4 Φεβρουάριου 2009,

η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ,

καταθέτει επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και παράκλησης,

προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την απομυθοποίηση του….

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΘΕΜΑ: ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ… ΚΑΡΚΙΝΟΣ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ: Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Πρόεδρο της Βουλής, Αρχηγούς Κομμάτων, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΕΣΗΕΑ, Μ.Μ.Ε., Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Οργανώσεις Υποστήριξης.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου στις 4 Φεβρουάριου 2009, η μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, καταθέτει την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και παράκλησης, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την απομυθοποίηση του:

Ο καρκίνος πρέπει να γίνει εθνική υπόθεση, όχι μόνο του οργανωμένου κράτους, αλλά και όλων των Ελλήνων. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια η οποία θα πρέπει να απασχολεί όλους τους Έλληνες. Την πενταετία 2000-2005 πέθαναν από τον καρκίνο στην Ελλάδα, 148.712 άνθρωποι, κατά μέσο όρο 29.742 άνθρωποι, όσος ο πληθυσμός μια μικρής πόλης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας στους τρεις ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής του θα έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο! Οι προβλέψεις για το 2010 είναι ότι ο καρκίνος θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου, ξεπερνώντας τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά !!!

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου ( IARC – www.iarc.fr/en/ ), το 85% με 90% των καρκίνων θα ήταν ιάσιμοι, εάν ανιχνεύονταν στο στάδιο Ι.

Οι πληροφορίες για την νόσο, η ενημέρωση για την πρόληψη, υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα και τα ποσοστά του καρκίνου αντί να μειώνονται κάθε χρόνο, αυτά αυξάνουν εν αντιθέσει με άλλες χώρες της Ευρώπης και την Αμερική;


Δυστυχώς επί της πράξης στην Ελλάδα η ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα, συνεχίζει να αποκαλεί τον καρκίνο η «επάρατη νόσος», δηλαδή η καταραμένη νόσος. Επομένως όποιος έχει καρκίνο είναι καταραμένος. Αυτό προσβάλει την τιμή και υπόληψη, όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτόν!

Είναι απαράδεκτη η στάση ορισμένων Μ.Μ.Ε. όταν μιλάνε για τον καρκίνο να αναφέρονται σε αυτόν ως η «επάρατη νόσος» ή “ανίατη ασθένεια”. Απαράδεκτο επίσης είναι ότι υπάρχουν και στην επιστημονική κοινότητα λειτουργοί, που αποκαλούν σε συνεντεύξεις τους τον καρκίνο έτσι…

Σκεφτείτε τώρα:

  • τους γονείς ενός παιδιού που διαγνώστηκε με λευχαιμία, που είναι ιάσιμη κατά το 70% των περιπτώσεων….
  • τους ασθενείς που διαγνώσκονται με καρκίνο σε αρχικό στάδιο…
  • τους ασθενείς εκείνους που διαγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο…
  • τέλος σκεφτείτε τους φίλους, τους συναδέρφους και γενικότερα το περιβάλλον των ασθενών…

Πως θα μπορέσουν όλοι αυτοί, να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση, αφού σε όλη τους την ζωή έχουν γαλουχηθεί με την άποψη, ότι καρκίνος ίσον θάνατος, ίσον κατάρα…; Πως μετά από όλα αυτά ο πολίτης θα ενδιαφερθεί για την πρόληψη του καρκίνου, από την στιγμή που φοβάται να πει και την λέξη;

Πριν τα διαφημιστικά σποτ και τις εκστρατείες για την πρόληψη του καρκίνου, θεωρούμε ότι πρέπει να προηγηθεί η απομυθοποίησή του! Μόνο έτσι θα
ευαισθητοποιήσουμε τον απλό πολίτη βάζοντας την πρόληψη στην ζωή του, ενεργά και όχι μόνο θεωρητικά, αποδεικνύοντάς του ότι με τον καρκίνο μπορείς και να ζήσεις !!!

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Πολλές μορφές καρκίνου θεωρούνται πλέον ιάσιμες, ενώ γενικά θεωρούμε τον καρκίνο ως μία χρόνια νόσο και όχι μία νόσο που συνήθως οδηγεί σε θάνατο. Περίπου επτά στους δέκα ανθρώπους με καρκίνο ζουν σήμερα φυσιολογικά και για πολλά χρόνια, σε σύγκριση με τους τέσσερις στους δέκα που επιβίωναν από τη νόσο πριν από μερικές δεκαετίες.

Παγκοσμίως υπάρχουν 25.000.000 επιζώντες του καρκίνου, εκ των οποίων τα 12.000.000 στην Αμερική ! Αυτά είναι μερικά από τα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο.

Γνωρίζετε πόσοι χιλιάδες καρκινοπαθείς νίκησαν την ασθένεια, στην Ελλάδα και ζουν πολλά χρόνια μια φυσιολογική ζωή;

Δυστυχώς στην Ελλάδα μετά τον καρκίνο και αφού ιαθεί, όλοι θέλουν να ξεχαστεί το γεγονός εξαιτίας, της νοοτροπίας που υπάρχει. Αλλά και κατά την διάρκεια της ασθένειας αποφεύγουν να πουν ότι έχουν καρκίνο, αφού θα χαρακτηριστούν από την κοινωνία ως «μελλοθάνατοι». Αν βρεθεί κάποιος που έχει επιζήσει από τον καρκίνο και έχει το θάρρος να παρουσιαστεί στα Μ.Μ.Ε., εάν κρίνουν βέβαια ότι το θέμα «πουλάει», θεωρείται η εξαίρεση του κανόνα. Και όμως όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε την εξαίρεση κανόνα!

Ποτέ δεν μας λένε τα Μ.Μ.Ε. πόσοι ζουν από τον καρκίνο ή πόσο καιρό έζησε πριν κάποιος πεθάνει. Στην Αγγλία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν τον καρκίνο ως μια χρόνια ασθένεια όπως είναι ο διαβήτης. Μόνο στην Ελλάδα τον παρουσιάζουν σαν ένα τέρας το «έξω από εδώ» ή ως «επάρατη νόσος» ή «η κακιά αρρώστια».

Συνεχίζοντας μερίδα των Μ.Μ.Ε. αυτήν την χωρίς όρια μέθοδο παρουσίασης του καρκίνου ως η “επάρατη νόσος”, εκτός του ότι τρομοκρατούν χωρίς να πληροφορούν τους πολίτες, έρχονται σε αντίθεση με τον κώδικα δεοντολογίας, που οι ίδιοι δημοσιογράφοι έχουν θεσπίσει. Πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 1 (παράγραφοι δ. ε. & στ) και το άρθρο 2 (παράγραφοι δ. ε. & ζ). www.esiea.gr/gr/index.html

Θα αναφέρουμε το άρθρο 2 παράγραφος ζ: «Να ελέγχει και να τεκμηριώνει τις πληροφορίες, που αναφέρονται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπου η παραπλανητική πληροφόρηση και η εντυπωσιακή προβολή μπορούν να προκαλέσουν αδικαιολόγητη αναστάτωση στην κοινή γνώμη.» όπου ουσιαστικά δίνει και την λύση στο πρόβλημα, εάν εφαρμοστεί.

Γιατί αν όντως κάθε φορά που αναφερόταν κάποιος δημοσιογράφος στον καρκίνο, έλεγχε τις πληροφορίες από την ιατρική κοινότητα και τα στατιστικά, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να αναφερθεί σε αυτόν παρά μόνο με το όνομά του !!!

Ήδη στην Κύπρο το συνδικαλιστικό όργανο που ελέγχει τα Μ.Μ.Ε., έχει δώσει

από τις 29/04/2008 πρόσφατα ρητή οδηγία προς τους δημοσιογράφους, να μην χρησιμοποιήσουν ξανά οποιαδήποτε άλλη έκφραση για τον καρκίνο, που τρομοκρατεί το κοινό ή παραπληροφορεί, παρά μόνο το όνομά του. http://www.bestrong.org.gr/el/news/specialyforcancer/cancerandsociety/?nid=887

Αν θέλουμε και εμείς ως οργανωμένη κοινωνία ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας, ας κάνουμε επιτέλους την αρχή και ας παραδειγματιστούμε…

Εξ’ ονόματος των 15.000 ανθρώπων που έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά σε αυτήν την διαμαρτυρία, μέσω της διαδικτυακής εκστρατείας της οργάνωσής μας για την απομυθοποίηση του καρκίνου, κάνουμε παράκληση σε όλους τους εμπλεκόμενος φορείς (ΕΣΗΕΑ, Μ.Μ.Ε., Υπουργείο Υγείας, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Οργανώσεις Υποστήριξης) να δράσουν και να αντιδράσουν στην “επάρατη νόσο της άγνοιας”, κάνοντας τα δέοντα από τις θέσεις που εκπροσωπούν, βάζοντας τον καρκίνο στις σωστές του διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία. http://apps.new.facebook.com/causes/112056?m=0ca9b&recruiter_id=14416812

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί από σήμερα, λέγοντας δυνατά την λέξη ΚΑΡΚΙΝΟΣ, μήπως ΤΕΛΙΚΑ απομυθοποιώντας τον, μπορέσουμε να μειώσουμε τα νούμερα των θανάτων!

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μιχαήλ

Πρόεδρος οργάνωσης

Το νέο βιβλίο του Μαρκογιαννάκη



Αποκλειστικά στο hakis-hakis.blogspot.com βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο που ετοιμάζεται να εκδοθεί από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη!….Το οποίο φυσικά και ενδέχεται να κάνει πάταγο

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:

Να τον διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από τον προδοτικό της ρόλο και θα συνεχίσει σταθερά ως υποτακτική των αφεντικών: Κομματικών-κρατικών-εργοδοτικών!

http://autenergos.blogspot.com/

Πώς απαντούν οι επαγγελµατίες, στην ερώτηση "πώς πάει η δουλειά?"

Φούρναρης : ψίχουλα
Μανάßης: κολοκύθια
Αγρότης: ζήσε Μάη µου να φας τριφύλλι
Ανθοπώλης: µαρασµός
Υφασµατέµπορος:πανί µε πανί
Ψαράς:ούτε λέπι
Φαρµακοποιός:µε το σταγονόµετρο
Ηλεκτρολόγος:δεν ßλέπω φως
Υδραυλικός:µούφα η δουλειά
Mηχανικός αυτοκινήτων: στο ρελαντί
Εµπορος χαλιών: Χάλια….
Κοµµωτής:τρίχες
Ψιλικατζής:ψιλοπράγµατα
Νεκροθάφτης:ψόφια πράγµατα
Tυπογράφος: ούτε φύλλο
Ο απέναντι νεκροθάφτης: µεγάλη νέκρα
Βοθρατζής:σκατά
Ναυτικός: πιάσαµε πάτο
Στρατιωτικός: ßήµα σηµειωτόν
Τσατσά:πουτσες
Πόρνη:αραχνιάσαµε
Χρηµατιστής: δεκάρα τσακιστή
Πρωθυπουργός:Παραλάßαµε χάος
http://kosmosnews.blogspot.com

Πόλεμος κατασκόπων στη Λευκωσία

Το FBI συνέλαβε Αμερικανό που έδινε πληροφορίες στη Μόσχα και ζήτησε την κατάσχεση πλοίου για τη Γάζα
Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τη Λευκωσία την κατάσχεση του φορτίου του υπό κυπριακή σημαία πλοίου Monchegorsk, που βρίσκεται στο λιμάνι της Λεμεσού, καθώς όπως υποστηρίζει, μεταφέρει όπλα και πυρίτιδα, που απέστειλε το Ιράν στις οργανώσεις Χεζμπολάχ και στη Χαμάς. Η αποστολή και η παράδοση, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, θα γινόταν μέσω της Συρίας.
Σε μία άλλη εξέλιξη, το FBI συνέλαβε Αμερικανό πολίτη, τον Ναθάνιελ Νίκολσον, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνεργαζόταν με Ρώσους πράκτορες. Οι συναντήσεις γίνονταν στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Fridays, όπου ο Νίκολσον

λάμβανε τα χρήματα, που του χορηγούσαν οι Ρώσοι.

Ο συλληφθείς είναι γιος του γνωστού πράκτορα της CIA, Χάρολντ Νίκολσον, ο οποίος είχε καρφώσει στους Ρώσους τα ονόματα των Αμερικανών κατασκόπων και τους συνεργάτες τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Συνεργασία
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία της κυπριακής κυβέρνησης με τους Αμερικανούς είναι απόλυτη και ειλικρινής. Ηδη, συναίνεσε στην κατάσχεση του φορτίου, για το περιεχόμενο του οποίου θα ενημερωθούν κλιμάκια πρακτόρων του FBI και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκονται στη Λεμεσό.

Διπλωματική πηγή ενημέρωσε ότι στον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια είχε φτάσει και αίτημα από τη Μόσχα, για να αφεθεί το πλοίο να συνεχίσει την πορεία του. Το Monchegorsk ανήκει σε ρωσική εταιρεία.

Το αίτημα των Αμερικανών προκάλεσε συναγερμό στη Λευκωσία. Ο κ. Χριστόφιας, μετά από συνεννοήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, τον πρόεδρο της Βουλής Μάρκο Καρογιάν και την ηγεσία της αστυνομίας αποφάσισε να ερευνηθεί το πλοίο με βάση ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που αφορούν τη συνεργασία με το Ιράν.

Η πορεία του πλοίου ανακόπηκε από αμερικανικό πολεμικό, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Μετά από έρευνες, ανακαλύφθηκαν τα όπλα και η πυρίτιδα, αλλά επειδή δεν καλυπτόταν νομικά η αμερικανική ενέργεια, το πλοίο εξαναγκάστηκε να πλεύσει προς τα κυπριακά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «υπάρχει μία υπόθεση με ένα πλοίο εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου και η Κυπριακή Κυβέρνηση θα χειριστεί υπεύθυνα το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους». Πρόκειται, πρόσθεσε, για ένα λεπτό ζήτημα, και όσα λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία διερευνά με πολλή σοβαρότητα και υπευθυνότητα» το θέμα και πρόσθεσε: «Κάνουμε υπεύθυνους χειρισμούς και δεν μπορώ να κάμω σχόλια τα οποία θα έχουν συνέχεια και θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα για μας».

«Για μας», είπε ο Κύπριος πρόεδρος, «είναι ένα πρόβλημα, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε πλοίο υπό κυπριακή σημαία, το οποίο μεταφέρει αυτά που μεταφέρει, και που είναι σε αντιπαράθεση ή σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας, δεν εμπλέκεται μεν η Κύπρος, αλλά το περιστατικό φανέρωσε τον «πόλεμο κατασκόπων» που διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ρώσοι -παλαιότερα οι Σοβιετικοί- διατηρούν ισχυρά κλιμάκια πρακτόρων, καθώς χρησιμοποιούν την Κύπρο ως βάση για τις επιχειρήσεις τους στη Μέση Ανατολή.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – ΕΘΝΟΣ

Φοβούνται ορέ τα κοπέλια;

  • Τα ΜΑΤ μπήκαν στο λιμάνι και έριξαν δακρυγόνα στους Κρήτες αγρότες
  • Αναζητείται Έλληνας που δεν έχει αναπνεύσει τις καρκινογόνες ουσίες που απλόχερα μας προσφέρει η κυβέρνηση
  • Θα έχει την τιμή να του ρίξει το δακρυγόνο ο ίδιος ο Μαρκογιαννάκης
  • Έχει πέσει πολύ κλάμα στην χώρα τον τελευταίο καιρό
  • Από την μια τα δακρυγόνα, από την άλλη η κυβέρνηση της ΝΔ…
  • Στέγνωσαν τα μάτια μας
  • Ο Μαρκογιαννάκης μάλλον δεν θα κατέβει ξανά στην Κρήτη
  • Αν και τα κοπέλια δεν φοβούνται…
  • Δεν βλέπω πολύ αποφασισμένη την κυβέρνηση…
  • Έπρεπε να στείλει βατραχανθρώπους να βυθίσουν το πλοίο
  • Τι δουλειά έχουν οι αγρότες με τα βρωμοτρακτέρ τους στην καθαρή Αθήνα;
  • Άσε που έχουμε τους δικούς μας αγρότες
  • Του Κολωνακίου…
  • Πρόταση έκανε ο Παυλόπουλος στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν μαζί εκλογικό νόμο που θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές και που θα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα
  • Τόσο πολύ βιάζονται να γίνουν αντιπολίτευση;
  • Ή φοβούνται συντριβή σε επαναληπτικές εκλογές;
  • Και γιατί μόνο 50 έδρες;
  • Να ψηφιστεί ένας νόμος που να μην δίνει έδρες σε κόμμα που δεν είναι μέσα στα δύο πρώτα
  • Δεν φτάνει που είναι μειοψηφικά, θέλουν και βουλευτές;
  • Μειοψηφικά σε σχέση με τα άλλα κόμματα, γιατί σε σχέση με το σύνολο του λαού μειοψηφία είναι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
  • Εκτός αν ενωθούν
  • Έξι επιτελικούς κύκλους δημιούργησε ο Γιωργάκης
  • Στην συνέχεια θα δημιουργήσει τρίγωνα, τετράγωνα και πολύγωνα
  • Για να κάνει μια νέα αρχή…
  • Άνοιξε πάλι η ψαλίδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ
  • Ο Κωστάκης σκέφτεται να κάνει ανασχηματισμό για να αλλάξει το κλίμα
  • Έντιμο πολιτικό θεωρούν το γιο του ταχυδρόμου οι περισσότεροι Έλληνες… σύμφωνα με τον Χατζηνικολάου
  • Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;
  • Ναι μωρέ, τον έχουμε παρεξηγήσει
  • Όπως και τον Βουλγαράκη, τον Τσιτουρίδη, τον Δούκα, τον Μαγγίνα, τον Κεφαλογιάννη, τον Μπασιάκο, τον Ζαχόπουλο και αριθμός ουκ έστιν
  • Ορκίστηκε και ο Γκιουλέκας
  • Άντε και δεν με έπαιρνε ο ύπνος τόσο καιρό
  • Έτσι όπως πήγαινε θα ορκιζόταν στον επόμενο ανασχηματισμό
  • Όχι ότι θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας
  • Ο Παπαθανασίου λέει ότι θα παγώσουν οι προσλήψεις
  • Η Φάνη Πάλι με χρόνια με καιρούς λέει ότι θα προσληφθούν 60000 άνεργοι
  • Αυτό λέγεται κυβερνητική πολιτική
  • Ο Κωστάκης δεν έχει ενημερωθεί ακόμα σωστά για το θέμα
  • Θα μας πει σε κάνα – δυο χρόνια
  • Η Παπαρήγα άνοιξε βότκα στον Περισσό…. Η σαμπάνια είναι ποτό των καπιταλιστών…
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση έπεσε κάτω από το ΚΚΕ
  • Το ΚΚΕ βέβαια έμ
    εινε σταθερό στο 7%
  • Τα ποσοστά του έχουν την ίδια αγκύλωση με τις πολιτικές απόψεις του κόμματος
  • Ο Αλαβάνος αποφάσισε να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της κόλασης
  • Έτσι όπως πάει κατά διαόλου δημοσκοπικά τι να κάνει;
  • Με τους γαλάζιους καλά ξεμπέρδεψε ο Χατζηγάκης
  • Με τους Κρητικούς δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα
  • Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε βέβαια…
    Μετά τιμής
    Μικρός Φωκίων http://mikrosfokion.blogspot.com/

ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ

  • Σταθεροποιήθηκε στις 2- 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να παραμένουν αναλείωτα, το μέγεθος της απόστασης των 2 κομμάτων εξαρτάται καθαρά από τις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων τους.
  • Ο πρώτος γύρος ευνοϊκών κινήσεων από τον Καραμανλή πέρασε και κατάφερε να ανακόψει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και να κρατήσει την διαφορά αναστρέψιμη.
  • Το δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης θα αρχίσει να υφίσταται μετά από την θύελλα με το τριετές πρόγραμμα λιτότητας , λόγω κρίσεως. Θέλουν στο Μαξίμου να δουν πόσο θα επηρεάσει το εκλογικό σώμα η νέα προσπάθεια Παπαθανασίου, έτσι ώστε να χρειαστεί να σταματήσουν πάλι την κάθοδο.
  • Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του, έχει την βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τις Ευρωεκλογές.
  • Όμως επειδή στην Χαριλάου Τρικούπη , διδάσκονται από τα λάθη του παρελθόντος, κρατούν μια στάση αναμονής στα γεγονότα και δεν ανεβάζουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε επίπεδο αρχηγίας. Τον ρόλο αυτό τον έχουν αναλάβει πολλά στελέχη, όλων των «ομάδων» που συνηπάρχουν στο κόμμα.
  • Ακόμα συζητείται η κίνηση Παπανδρέου με το ηλεκτρονικό βιβλίο στην Βουλή στη συζήτηση για την Παιδεία. Από την μια ο Καραμανλής βλέπει να του ασκείται νέου ύφους αντιπολίτευση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τα πράσινα στελέχη χαιρέτισαν αυτήν την κίνηση.
  • Μεγάλης σημασίας , μπορεί να αποδειχθεί στο μέλλον η συνάντηση Αλαβάνου- Παπανδρέου. Ο πρόεδρος την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκρυψε από τους συνεργάτες του, την ικανοποίησή του από τους πολλούς κοινούς τόπους με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όμως αμφιβάλλει εντόνως για τον αρτιοσκληρωτικό μηχανισμό του κόμματος.
  • «Σιγά μην τον αφήσουν να κάνει αυτά που λέει….» φέρεται να είπε ο Αλ. Αλαβάνος
  • Επιτέλους , ορκίστηκε ο Κ. Γκιουλέκας. Με μειωμένες τις αρμοδιότητες….
  • Οι τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την απόφαση του Πρωτοδικείου, αλλάζουν τα πλάνα του Παπαγεωργόπουλου. Θα καταφέρει άραγε να πλασαριστεί σε εκλόγιμη θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ;
  • Όσο για την Χ. Αράπογλου, αναμένετε να έχει μεγάλο πρόβλημα με τους δημοτικούς συμβούλους που δεν στήριξαν την γραμμή της παράταξης και έχουν παραπεμφθεί στο πειθαρχικό του κόμματος.
  • Ο πρότερος έντιμος βίος, καθώς και η παλαιότητα των στελεχών θα μετρήσουν υπέρ τους και θα μετριάσουν τις ποινές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως θα υπάρξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πως θα χωρέσουν στο ψηφοδέλτιο ; και πως άραγε μπορεί το ΠΑΣΟΚ να αγνοήσει την δυναμική αυτών ;
  • Ποιος βουλευτής Θεσσαλονίκης χτυπάει πόρτες για συνεργασία και δεν ανοίγουν;;;; http://salonica-press.blogspot.com

Μαρκογιαννάκη πες αλεύρη …..

Μαρκογιαννάκη πες αλεύρη……..


http://arpaxta.blogspot.com

Πέφτει άγριο ξύλο και βροχή το δακρυγόνο στο λιμάνι Πειραιά εναντίον των αγροτών


ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ!

ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ-
ΟΥΤΕ ΕΑΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΟΙ ΚΛΟΥΒΕΣ ΤΗς ΕΛ.ΑΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ!!!
Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΥΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ «ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!!!
Πληροφορίες μας αναφέρουν πως απόψε ετοιμάζονται κι άλλοι αγρότες απο την Κρήτη να μπουν στα καράβια με σκοπό να ενωθούν με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται ήδη στο λιμάνι του Πειραιά αποκλεισμένοι απο τα ΜΑΤ.

Η Βουλευτής Μαρία Σκραφνάκη ποδοπατήθηκε και τραυματίστηκε στα πόδια.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. (εκτός του Λευτ.Αυγενάκη) ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!!
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ (όπως οι ίδιοι λένε)ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
…πλήρη υποβάθμιση του θέματος και των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της Κρήτης απο τα αθηνοκεντρικά κάναλια και ΜΜΕ. – ΑΙΣΧΟΣ- http://cretanpatriot.blogspot.com

Γιατί δεν θέλει εκλογές η Ν.Δ

Η Ν.Δ μετά το 1981 και στην προσπάθεια της να επανέλθει στην εξουσία και να αγκιστρωθεί από αυτήν,και για να μην ξεχνιέται ο λαός,έκανε τα πάντα ώστε αφενός μεν να ξεχάσει ο λαός το «τι σημαίνει δεξιά»,αφετέρου δε να τονίσει την έντονη παρουσία της δεξιάς στο πολιτικό τοπίο της χώρας.

Ετσι στην προσπάθεια της αυτή:

-Αλλαξε 5 προέδρους,αν θυμάμαι καλά.

– Ανακήρυξε Πρόεδρο της τον «δήθεν» πρώην στέλεχος της Δημοκρατικής Ενωσης Κέντρου,κ.Μητσοτάκη,για να δείξει ότι η Δεξιά έχει δημοκρατικό υπόβαθρο και επομένως κάνει φιλολαική πολιτική.

Και βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο.Εναν άνθρωπο που κοιμόνταν και ξυπνούσε με την ελπίδα να γίνει χαλίφης στην θέση του Χαλίφη.Να γίνει πρωθυπουργός της χώρας με την ελπίδα να ανυψώσει έτσι το καταρρακωμένο προφίλ του από την προδοσία του 1965.Εναν άνθρωπο που παρόλη την μεγάλη του ηληκία δεν θα έλεγε όχι αν στις προεδρικές εκλογές του 2010 τον πρότειναν και για πρόεδρο δημοκρατίας.

Αυτόν βρήκε η ΝΔ για να αντιμετωπίσει τότε τον μεγάλο ηγέτη, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτός μόνο ήξερε να αντιμετωπίζει πολιτικούς αντιπάλους με την τακτική που εφάρμοζε από το 1965.Με τα ύπουλο κτύπημα.

Ετσι έβγαλε κλέφτη του κοινού ποινικού δικαίου τον Ανδρέα Παπανδρέου,έναν ηγέτη που έδωσε τα πάντα στον απλό λαό.

Δεν άφησε χωριό για χωριό τότε και να αποκαλεί κλέφτη τον Ανδρέα.

Ηρθε και στο δικό μου χωριό και θυμάμαι ,τότε που τον άκουγα, να αισθάνομαι την μεγαλύτερη τάση εμετού που γνώρισα στον εαυτό μου.

Τέλος πάντων,κατόρθωσε αυτό που ήθελε,Εξαπατώντας τον ευαίσθητο λαό μας με το σύνθημα «εξω οι κλέφτες» έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.Εστω και για λίγο χρονικό διάστημα έγινε πρωθυπουργός της χώρας και θα έχει μέχρι να πεθάνει τον τίτλο του «πρώην πρωθυπουργού».Ασχετα αν ο λαός τον έδιωξε με τις κλώτσιές από την εξουσία,άσχετα αν ο Αγιος Πέτρος τον αποδεχθεί στην παράδεισο η τον στείλει αδιάβαστο στην κόλαση,έστω και αν έχει τον τίτλο του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά την αποτυχία των παλιών πολιτικών της,η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να αποσύρει τους παλιούς πολιτικούς και να τοποθετήσει στην ηγεσία της νέους σε ηληκία πολιτικούς .Νέους μέν αλλά να φέρουν την αίγλη των ονομάτων των παλιών πολιτικών,ευήκοον στα «ώτα» των παλιών οπαδών της δεξιάς.

Ετσι έφεραν στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τον νέο Κώστα Καραμανλή.Εναν νέο άνθρωπο που με έκπληξη ,άκουσε την πρόταση που του έκαναν για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας .Δεν το περίμενε ποτέ.Απλά ήξερε ότι ήταν ανηψιός του μεγάλου Κώστα Καραμανλή.Γνώριζε ότι αν δεν λεγόνταν Κώστας Καραμανλής αλλά Νίκος η Πέτρος Καραμανλής,δεν θα έβλεπε με τίποτε το αρχηγιλίκι της Νέας Δημοκρατία η το πρωθυπουργιλίκι.Και αυτό το γνωρίζει και σήμερα.

Το ίδιο έκαναν και με την Ντόρα.

Σήμερα την χώρα κυβερνούν δύο απόγονοι παλιών πολιτικών ,που η Ελλάδα δεν μπορεί να περηφανεύεται για την διακυβέρνηση τους.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο συγκυβερνήτες στην χώρα μας.

Ο Κώστας και η Ντόρα,οι οποίοι εφαρμόζουν την πολιτική των προγόνων τους αλλά με σύγχρονες μεθόδους.

Και θα συγκυβερνούν όσο θα τους επιτρέπει ο λαός να τον θεωρούν αφελή.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε τόσο κόπο και αγώνα για να μπορέσει να κυβερνήσει τον τόπο.

Ο Κ.Καραμνλής έγινε πρωθυπουργός ξαφνικά, και προσπαθεί να το ευχαριστηθεί όσο περισσότερο χρονο μπορεί.

Το ίδιο και η Ντόρα.

Αυτή την στιγμή εξουσιαστικής απόλαυσης του κόματος της ΝΔ και των στελεχών της,δεν πρόκειται να τους την διακόψει κανείς και ας πάει και το παλιάμπελο.

Και στο κάτω-κάτω έχουμε και την καραμέλλα:

«Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ»

http://dcorfu.blogspot.com

Το ελληνικό κράτος δημεύει τις περιουσίες των Συμίων!


Το Δημόσιο ζητεί από τους κατοίκους να προσκομίσουν τίτλους από την εποχή της Τουρκοκρατίας

ΑΧ. ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ διεκδικεί 6.000 ακίνητα της Σύμης,στα σοβαρά!Αναστάτωση επικρατεί στο ακριτικό νησί, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι,αλλά και Σύμιοι της Διασποράς,μετά τη γ Δ ανάρτηση του Κτηματολογίου,
είδαν το κράτος να αμφισβητεί την κυριότητα των περιουσιών τους και να τους ζητεί τίτλους ιδιοκτησίας του 19ου αιώνα.Η όλη διαδικασία έγινε εν κρυπτώ και αφότου εκατοντάδες άνθρωποι πλήρωσαν φόρους,παράβολα και αμοιβές στις εφορίες,στο Κτηματολόγιο,στους δικηγόρους και στους μηχανικούς.
Oταν το 1995 ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του Εθνικού Κτηματολογίου στη Σύμη, το Δημόσιο δήλωσε απόν απ΄ οποιαδήποτε διεκδίκηση και οι κάτοικοι υπέβαλαν δηλώσεις του Ν. 2308/1995 για την κτηματογράφηση των ακινήτων τους. Ωστόσο μετά την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης περαίωσης της όλης διαδικασίας η πλειονότητα των ακινήτων του νησιού φέρεται στο όνομα του ελληνικού Δημοσίου! Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το πρόβλημα προέκυψε όταν εμφανίστηκαν κρατικοί υπάλληλοι στο νησί και, παρά τη διαβεβαίωση του τοπικού υποθηκοφυλακείου περί μη ύπαρξης κρατικής περιουσίας, ενέγραψαν 6.000 ακίνητα στο όνομα του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι, μη γνωρίζοντας τίποτε και έχοντας στα χέρια τους τα «σίγουρα» χαρτιά του Κτηματολογίου, πιάστηκαν, στην κυριολεξία, στον ύπνο.

Οταν πριν από λίγο καιρό οι Σύμιοι, έκπληκτοι, αντελήφθησαν την ιδιοκτησιακή εκτροπή, ζήτησαν εξηγήσεις από τους αρμοδίους, οι οποίοι τους κάλεσαν να προσκομίσουν «τίτλους ιδιοκτησίας προ του 1885!». Το ζήτημα, κρύβει και μια σκοτεινή πτυχή, αφού, όπως στο μεγαλύτερο κομμάτι του νησιωτικού χώρου, έτσι και στα Δωδεκάνησα, πλην Ρόδου και Κω, το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου δεν ισχύει, άρα σε περίπτωση διεκδικήσεων αυτός που οφείλει να προσκομίσει τίτλους ιδιοκτησίας είναι το κράτος και όχι ο ιδιώτης.

Εξοργισμένοι οι νησιώτες

Οι Σύμιοι είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση και την περασμένη Κυριακή, σε λαϊκή συνέλευση, ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα, ειδάλλως, όπως αποφάσισαν, θα προχωρήσουν σε «δυναμικές κινητοποιήσεις» , οι οποίες αναμένεται να φθάσουν ως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στο νησί δεν υπήρχε δημόσια περιουσία γιατί δεν ήταν «δοριάλωτο από τον Σουλτάνο», καθώς οι Σύμιοι είχαν έρθει σε συμφωνία με την Υψηλή Πύλη και οι περιουσίες τους παρέμειναν σεβαστές τόσο από τους Οθωμανούς όσο και από τους Ιταλούς. Μάλιστα στη Σύμη υπήρχαν μόνο δύο κρατικά ακίνητα της Ιταλικής Δημοκρατίας, που εκποιήθηκαν στη συνέχεια από το ελληνικό Δημόσιο.

Αν και η ΚΥΔ ενημερώθηκε από το Κτηματολόγιο για το νόμιμο των ιδιοκτησιών, προώθησε την υπόθεση σε επιτροπή ενστάσεων στην Αθήνα, η οποία με τον νόμο 224/16.6.1926 ( «περί διοικητικής αποβολής δημοσίων κτημάτων υπέρ αεράμυνας!» ) ζήτησε από τους Σύμιους οθωμανικούς τίτλους ιδιοκτησίας των ημερών του Αβδούλ Χαμίτ Β Δ !

Ολα αυτά προκάλεσαν αλυσιδωτές και κωμικοτραγικές συνέπειες. Η Εφορία ζητεί φόρους για τα ακίνητα που δήμευσε το κράτος ή ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, ένα σπίτι μπορεί μεν να ανήκει στον ιδιοκτήτη, όμως η κουζίνα του ανήκει στο κράτος! Μάλιστα, η άγνοια της κρατικής μηχανής προκαλεί ερωτήματα, αφού στα αρχεία του δήμου βρίσκονται πλείστα όσα έγγραφα που αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων των τελευταίων 150 ετών. «Αυτά που δεν έκαναν οι Ιταλοίτα κάνουν οι Ελληνες » σημειώνει ο κ. Γ.Καλοδούκας , ένας από τους «πληγέντες» του αλαλούμ της ελληνικής γραφειοκρατίας. « Η οικογένειά μου ήρθε στη Σύμη το 1760 από την Κρήτη και έχει τίτλους ιδιοκτησίας από το 1852».

«Ακόμη και τα σχολεία του νησιού χτίστηκαν σε δικά μας ακίνητα,τα οποία δωρίσαμε στο κράτος.Και έρχεται τώρα η πολιτεία να δημεύσει τέσσερα ακίνητα,για τα οποία έχουμε ανο
ιχτά στεγαστικά στις τράπεζες ύψους 170.000 ευρώ » τονίζει οργισμένος και συμπληρώνει: «Είμαστε επτά μίλια από την Τουρκία.Η Ελλάδα μάς παρέλαβε νοικοκυραίους και μας παραδίδει φτωχούς».

Οι Σύμιοι επιστρέφουν την πρόσκληση στους αρμοδίους και τους ρωτούν: «Γιατί δεν απευθυνθήκατε στον Σουλτάνο στην Κωνσταντινούπολη για να σας προμηθεύσει τα απαραίτητα χρυσόβουλα;Γιατί δεν τρέξατε στον αντιβασιλέα των Ιταλών Ντε Βέκι για να σας τα κατοχυρώσει;» .

Στο ψήφισμα που έστειλαν οι κάτοικοι και ο δήμος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ.Παπούλια καταγγέλλουν «το ελληνικό Δημόσιο για την απαράδεκτη,ανέντιμη και εντελώς παράνομη δήμευση της ιδιωτικής μας περιουσίας» και υπενθυμίζουν ότι «οι κατακτητές την περιουσία μας τη σεβάστηκαν» .

«Οι αρμόδιοι έχουν τρελαθεί τελείως»

«Αυτό που έχει γίνει είναι δέκα φορές παράνομο» σχολιάζει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο δήμαρχος του νησιού κ. Ε.Παπακαλοδούκας . «Το κράτος,πλην Ρόδου και Κω,δεν είχε περιουσιακά στοιχεία» λέει και προσθέτει: «Προφανώςοι αρμόδιοι έχουν τρελαθεί τελείως. Πρέπει να δώσουν λύση».

«Είναι από τα απαράδεκτα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.Είμαστε στα σύνορα και, αντί να γίνει μια προσπάθεια για να παραμείνει ο κόσμος στα νησιά,το κράτος έφθασε να αμφισβητεί την περιουσία του» σημειώνει ο νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γ. Μαχαιρίδης.

Οι Οθωμανοί, οι Ιταλοί και οι τίτλοι
ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ιδιωτικών ακινήτων από το κράτος δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στα Δωδεκάνησα. Πέρυσι η ΚΥΔ Δωδεκανήσου έστειλε τελεσίγραφο στους λιγοστούς κατοίκους στο Καστελόριζο, στο Μαράθι και στους Αρκιούς, με το οποίο επίσης ζητούσε οθωμανικούς τίτλους ιδιοκτησίας.

Ακόμη, υπάρχουν ουκ ολίγες δικαστικές αποφάσεις σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Κάρπαθος, όπου τα δικαστήρια δικαίωσαν τους ιδιώτες. Το πρόβλημα χρονολογείται από την περίοδο της Ιταλοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι κατακτητές προχώρησαν στη σύνταξη Κτηματολογίου. Ωστόσο οι νησιώτες ελάχιστη προθυμία έδειξαν στο να πληρώσουν για τα απαραίτητα παράβολα (αφού η παρ΄ ολίγον ένωση με την Ελλάδα ήταν νωπή) και οι περιουσίες τους πέρασαν εικονικά στην ιδιοκτησία του ιταλικού κράτους. Οταν η Ελλάδα πήρε τα Δωδεκάνησα στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ουδείς έθεσε θέμα ιδιοκτησιών.

ΤΟ ΒΗΜΑ
http://enimerwsi-gr.blogspot.com/