Daily Archives: 2 Μαρτίου 2015

»ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»

Μόνο με ένα Grexit η Ελλάδα θα μπορέσει να γλιτώσει από την λιτότητα, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος μέσα από άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» τονίζει πως τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λαπαβίτσας στο άρθρο του, που δημοσιεύεται υπό τον τίτλο «Για να νικήσει τη λιτότητα η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί από το ευρώ», ο  ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε βαρύ τίμημα για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Έτσι, σύμφωνα με τον βουλευτή, για να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κατάρρευση ή μια ολοκληρωτική παράδοση, πρέπει να είναι … Read the rest of this entry

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ

Νέες απειλές

Eφαρμογή μνημονιακών μέτρων εδώ και τώρα αξιώνουν εταίροι και πιστωτές με νέο βομβαρδισμό τελεσιγράφων, απειλώντας πλέον ευθέως την Αθήνα με πιστωτκό γεγονός – δηλαδή χρεοκοπία – στο τέλος Μαρτίου.

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάριο Ντράγκι και Κλάους Ρέγκλινγκ από την πλευρά του EFSF εμφανίζονται απολύτως συντονισμένοι, χρησιμοποιώντας…

Read the rest of this entry

Γιάνη, περί Γερμανών…όταν θέλουν να κάνουν το δικό τους, …. μέχρι στιγμής ήταν προβλέψιμοι 100%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:……..

Read the rest of this entry

Σκληραίνει τη στάση η Αθήνα, μετά τις νέες πιέσεις

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, με φόντο δανειακές υποχρεώσεις της χώρας που λήγουν τον Μάρτιο, καθώς ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξή του αμφισβητεί το περιεχόμενο της επιστολής τουΓιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας πως δεν ήταν αυτή η συμφωνία, επικαλούμενος δήλωση του πρωθυπουργού.

Επίσης τονίζει ότι αν εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις κοινής αποδοχής, «θα εκταμιευθεί πιθανόν» μέρος της επόμενης και τελευταίας δόσης του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού, ύψους 7,2 δισ. ευρώ.

Απαντώντας στον κ. Ντάισελμπλουμ, ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνει ότι……….. Read the rest of this entry

Προδότες εξ αριστερών

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Μάς ξεφτιλίσατε ρε! Δεν είναι ότι ως κυβέρνηση της ανατροπής και όλα τα κουραφέλαξα που λέγατε για να πείσετε τον λαό να σας κάνει εξουσία, ενοχλεί. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι καταφέρατε μέσα σε λίγες ημέρες να απαξιώσετε την Αριστερά ολοκληρωτικά. Ό,τι πιο υποτακτικό έβγαλε ο χώρος αφού πρώτα έσπρωξε προς την έξοδο όποιον δεν κατάπινε κορόμηλα συνδιαλλαγών και “θα τα βρούμε” κάθισε στον θρόνο της εξουσίας χτυπώντας την Αριστερά πισώπλατα.

Η συνέχιση της θεωρίας των λάιτ αριστερών Ευρωκομμουνιστών …….. Read the rest of this entry

Σε ποιο άρθρο «πατάει» η κυβέρνηση για να φέρει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή

Μια σύντομη συζήτηση κατά την οποία θα πάρουν το λόγο μόνο οι πολιτικοί αρχηγοί και όχι οι βουλευτές των κομμάτων επιλέγει το Μαξίμου για την «είσοδο» στη Βουλή του θέματος της παράτασης της δανειακής σύμβασης.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φέρει το θέμα στη Βουλή, «πατώντας» επάνω στο άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.
 
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει:  ….;

Read the rest of this entry

Οι αντιδράσεις της Αθήνας στην τουρκική NOTAM

Μισό βήμα πίσω έκανε σήμερα (2/3) η Τουρκία, η οποία με νέα ΝΟΤΑΜ, τροποποιεί προηγούμενη αγγελία για μονομερή δέσμευση μεγάλης έκτασης στο βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Σκύρου, Αγ. Ευστρατίου και Λήμνο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ζητάει η ΝΔ. Καταδικάζει τη νέα προκλητική απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης το ΚΚΕ. «Η Τουρκία ανοίγει ένα νέο μέτωπο έντασης» τονίζει από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδ. Λοβέρδος.

Η νέα ΝΟΤΑΜ (0900/15) εξαιρεί τη Λήμνο, καθώς η παλαιότερη περιελάμβανε και τμήμα του ελληνικού εδάφους στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού.

Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται μετά την έντονη ελληνική αντίδραση και την προσφυγή σε ΟΗΕ, Ε.Ε, ICAO και ΝΑΤΟ, πρακτική διαφορετική από εκείνη που συνηθιζόταν μέχρι πρόσφατα, με τα διαβήματα προς την τουρκική πλευρά. Η Τουρκία……. Read the rest of this entry

Ποιοί πιέζουν λοιπόν για να περάσει η επέκταση της δανειακής από την βουλή; Μα αυτοί που θέλουν νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους!

ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ.
Αυτοί που απέκρυψαν την μήτρα του κακού τον Μάιο του 2010 από το κοινοβούλιο, πιέζουν τώρα για τη νομιμοποίηση της, μέσω της …επέκτασης!
Σαμαράς, Βενιζέλος και Ποτάμι θέλουν με νύχια και με δόντια να υπερψηφίσουν την επέκταση της δανειακής με αυξημένη πλειοψηφία για να ξεπλύνουν το έγκλημα τους και να γλιτώσουν τις εξεταστικές.
Η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την βρώμικη παγίδα.
Πως θα απαιτήσει δικαιοσύνη για το έγκλημα του μνημονίου με μία επέκταση δανειακής που θα συγκεντρώσει άνω των 180 ψήφων στο κοινοβούλιο;
ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΕ ΠΝΠ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ… ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ!
Ε, λοιπόν, δεν πάσχουμε όλοι από την βαριά αυτή νόσο κύριε Βενιζέλε.
Μετά το άρθρο – παρέμβαση του καθηγητή Γ. Κασιμάτη, του ανθρώπου που πρώτος αγκάλιασε τις αποκαλύψεις ……

Read the rest of this entry

ΟΠΑΔ: Αυτόματα η θεώρηση βιβλιαρίων για το 2015

 Να μην προσέλθουν άσκοπα στις υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ενημερώνει η διοίκηση του ταμείου τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του τέως Οργανισμού Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Ταμείου Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) καθώς και τα μέλη της οικογενείας τους για τη περίοδο μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2015 – 29ης Φεβρουαρίου 2016.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ:…..

Read the rest of this entry

Το νέο σχέδιο Σόιμπλε

Μετά την ολοκλήρωση του δράματος στο Eurogroup και τη συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους δανειστές της, που οδήγησε στην αποδοχή της επέκτασης του Μνημονίου, η χώρα ξεκίνησε την πορεία προς τη «σταύρωση».
Ελπίζουμε πως στο τέλος της διαδρομής θα υπάρχει και ανάσταση στο έργο, με πρωταγωνιστή τον υπερτιμημένο κ. Βαρουφάκη… Εχω την αίσθηση ότι όπως όλοι οι πολιτικοί, έτσι και οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, που τους ανέμενα διαφορετικούς, ζουν στον μικρόκοσμο του κέντρου της Αθήνας, διότι δείχνουν με έντονo τρόπο ότι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που περιτριγυρίζουν όχι τους ίδιους και το κόμμα τους, αλλά τη χώρα.
Ας το ξαναπούμε: ………

Read the rest of this entry

Νέος εκβιασμός Ντράγκι: Η συμφωνία στη Βουλή έως την Τετάρτη, αλλιώς…

draghi mΓράφει ο Ceteris Paribus

Η τετράμηνη συμφωνία-«γέφυρα» που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές έχει μια μοναδική πρωτοτυπία: ενώ την επέβαλαν οι ανάγκες χρηματοδοτικής στήριξης του ελληνικού Δημοσίου για τις ανάγκες πληρωμής τοκοχρεολυσίων για το Μάρτιο, τον Απρίλιο κ.λπ. έως και τον Ιούνιο, η προβλεπόμενη χρηματοδότηση θα υπάρξει –υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, προς το τέλος της τετράμηνης περιόδου!

Η κυβέρνηση λοιπόν ξεκίνησε αυτό το γύρο της διαπραγμάτευσης με στόχο μια «γέφυρα» μόνο ……….. Read the rest of this entry

Γερμανικό κατοχικό δάνειο και Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής

Αντιδράσεις στη Γερμανία για τις δηλώσεις Πανούση περί κατάργησης της Σένγκεν

Μας θέλουν προφανώς αποθήκη των λαθρομεταναστών.

ImageHandler (7)Εφ όσον δεν βοηθούν για άλλη λύση (υποχρέωση τουρκίας να τους δέχεται πίσω, χρηματικά κίνητρα  επιστροφής στις πατρίδες τους, κτλ) μόνον αυτή η λύση απομένει.

Ευριπίδης Μπίλλης

 Αντιδράσεις στη Γερμανία για τις δηλώσεις Πανούση περί κατάργησης της Σένγκεν

Αντιδράσεις προκαλούν στη Γερμανία οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση, ο οποίος είχε προτείνει ως ύστατη λύση ακόμη και τη μονομερή κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα των μεταναστών στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα δεν εισακουστεί από τους εταίρους της.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt, η ελληνική κυβέρνηση «στήνει ………. Read the rest of this entry

Ευρωπαϊκά χτυπήματα εναντίον της Ελλάδος.

Θα προσπαθήσουν να μας φέρουν σε δύσκολη θέση
για να συρθούμε παρακαλλώντας στα πόδια τους.
Θα δείτε Στρατιωτικές κινήσεις απο τους…….

Read the rest of this entry

ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ

 image001 (2)Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

egerssi@otenet.gr

             Η πολιτική συμμορία του Σαμαρά συνεπικουρούμενη και από τους αρχιλήσταρχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, επί δυόμιση χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα, καταλήστευσαν τον ελληνικό λαό. Εξαθλίωσαν τη μεσαία αστική τάξη μέσω της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και περιέκοψαν δραστικά τους μισθούς και τις συντάξεις. Και από πολέμιοι ………

Read the rest of this entry

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΟΥΝ!!

kanalarxesΕ!!!! ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ???

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου μπήκε με το… δεξί στη διακυβέρνηση της Ελλάδας και από την πρώτη κιόλας ημέρα έσπευσε με δύο καίριες παρεμβάσεις να αποδείξει πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, έναντι των όσων υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και που είχαν ως αποτέλεσμα να της προσφέρει την εξουσία.

Το μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ενημέρωση πριν τη λήψη……….

Read the rest of this entry

Σακελλαρίδης: Θα καλύψουμε όλες μας τις υποχρεώσεις

Σακελλαρίδης: Θα καλύψουμε όλες μας τις υποχρεώσειςΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, αλλά και για το αν θα πάει στη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές.

«Να μην ανησυχεί ο κ. Χαρδούβελης ούτε η κοινή γνώμη. Η ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις μέρες, εξετάζει τις λύσεις και έχει προωθήσει αυτή τη στιγμή λύσεις, έτσι ώστε να……….. Read the rest of this entry

Ας μιλήσουμε επιτέλους!!!

Ας το πάρομε ξανά, το πράγμα από την αρχή.
Μετά από πολλά-πολλά χρόνια δημοσιονομικής κραιπάλης, και εναλλαγής διεφθαρμένων και ανίκανων ελληνικών κυβερνήσεων στην εξουσία –κυβερνήσεων, βέβαια, που εμείς και κανείς άλλος δεν εξέλεγε- έφτασε, αίφνης, γύρω στα τέλη του 2009 ο κόμπος στο χτένι. Για κάποιον αδιευκρίνιστο προς το παρόν λόγο, η Ελλάδα μπήκε στο μάτι των διεθνών αναλυταράδων και λίγο αργότερα, υπό την ηγεσία του ηγεμονίσκου εκ Δυτικής Λιβύης, «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Δυστυχέστερα, το πολιτικώς ορθόν (sic) δεν μας επέτρεπε να το ομολογήσομε.
Ακόμα χειρότερα, πτωχεύσαμε εντός μιας νομισματικής ένωσης, της οποίας ο σχεδιασμός δεν είχε ………..

Read the rest of this entry