Daily Archives: 14 Φεβρουαρίου 2014

Το Bloomberg υποστηρίζει την άμεση διαγραφή ελληνικού χρέους

BloombergΤην άμεση διαγραφή του ελληνικού χρέους υποστηρίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ με κύριο άρθρο του, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει το «συντομότερο δυνατό», επικαλούμενο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μολονότι, όπως επισημαίνεται, οι επενδυτές έχουν σταματήσει να ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το άρθρο, «η Ελλάδα και οι πιστωτές της παλεύουν με το χρέος της χώρας για άλλη μια φορά και πιθανώς όχι την τελευταία. Καθώς, συνεχίζουν να διαπράττουν τα ίδια λάθη, η επόμενη συμφωνία δεν πρόκειται να είναι και η τελευταία».
Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «το 2010 δόθηκε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο, στην ιστορία, σχέδιο διάσωσης. Δέχθηκε νέο δανεισμό με αντάλλαγμα τη δημοσιονομική λιτότητα, αλλά τα χρέη της δεν μειώθηκαν. Οι πιστωτές είχαν αποκλείσει την όποια διαγραφή. Οι ειδικοί αναλυτές, ωστόσο, αντέδρασαν θεωρώντας ότι το πρόγραμμα έθετε ένα τεράστιο βάρος στους Έλληνες φορολογουμένους, το οποίο δεν ήταν πολιτικά και οικονομικά βιώσιμο και γι’ αυτό το λόγο θα έπρεπε να δεχθούν απώλειες οι πιστωτές. Όπως είχαν δίκιο τότε, έτσι έχουν και τώρα».
Η σύνταξη του Μπλούμπεργκ αναφέρει, επίσης, ότι «έκτοτε, υπήρξαν κάποιες ελαφρύνσεις από τους πιστωτές, όπως η επέκταση της περιόδου ωρίμανσης και η μείωση των επιτοκίων, αλλά δεν άλλαξε το αρχικό σχέδιο. Ως αποτέλεσμα το χρέος της Ελλάδας συνέχισε να αυξάνεται. Σήμερα, βρίσκεται χονδρικά στο 180% του ΑΕΠ, καθιστώντας σαφώς μη βιώσιμο».
Όπως τονίζεται, «νέα προσπάθεια μείωσής του, που συζητείται, σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg News, περιλαμβάνει την περαιτέρω επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των ελληνικών δανείων, από τα 30 στα 50 χρόνια, τη μείωση των επιτοκίων στο 0,5%, όπως και την παροχή νέου δανείου 15 δισ. ευρώ. Όλα αυτά θα επέτρεπαν στην τρόικα να κρατάει την κατάσταση υπό έλεγχο, δηλώνοντας ότι η χώρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο στόχο μείωσης του χρέους στο 124% το 2020, και όπως και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή τροχιά».
Ακολούθως, στο κύριο άρθρο διατυπώνεται η άποψη ότι «τα αριθμητικά στοιχεία συνεχίζουν να μην επαληθεύονται, καθώς δεν συμβαδίζουν με την πολιτική και με την οικονομία. Οι Έλληνες έφθασαν να μισούν την τρόικα (ιδιαίτερα τη Γερμανία, της οποίας οι απόψεις έχουν μεγάλο βάρος), κατηγορώντας τα μέλη της και τους ηγέτες της για την παρατεταμένη λιτότητα, η οποία οδήγησε το 60% των νέων Ελλήνων στην ανεργία. Για φέτος αναμένονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, για πρώτη φορά από το 2007, αλλά, υπό την παρούσα προσέγγιση, η λιτότητα και ο πόνος που την συνοδεύει θα συνεχίζεται για χρόνια. Χωρίς τη μείωση του χρέους το νέο πρόγραμμα θα έχει την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα».
Καταλήγοντας, τονίζεται στο άρθρο ότι «η τρόικα, βεβαίως, εύλογα αμφιβάλλει για την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις. Πολλές από τις αλλαγές που ζητά η τρόικα, όπως η κατάργηση των νόμων για την προστασία των επαγγελμάτων, για την στρέβλωση των τιμών και για την απόλυση μη παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων, θα ήταν ωφέλιμες για τη χώρα. Παρ’ όλα αυτά η απαιτούμενη εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διενέργεια των μεταρρυθμίσεων έχει εξαντληθεί από καιρό. Η ρητή διαγραφή χρέους, ακόμη και τώρα, θα συνέβαλε στην ανάκτηση αυτής της εμπιστοσύνης.
Οι επενδυτές δεν ανησυχούν, προς το παρόν, για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά συνέπεια η πίεση για μια νέα προσέγγιση δεν είναι έντονη. Αυτό είναι ατυχές κατά κάποιο τρόπο. Η Ελλάδα συνεχίζει να χρειάζεται την απομείωση του χρέους της και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να δείξει ότι έχει λάβει τα διδάγματα από τα λάθη της».
kathimerini.gr

Μικρός Στάλιν ο Θεοχάρης!

Στοιχεία για τα έργα τέχνης που έχουν οι Ελληνες στα σπίτια τους ζήτησε να πληροφορηθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες που τα ασφαλίζουν ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης, που μετατρέπεται σε «μικρό Στάλιν».

Το θέμα έφτασε στα αυτιά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και έγινε κυριολεκτικά χαμός. Το αποτέλεσμα ήταν ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης να βάλει την ουρά στα σκέλια και να αναγκαστεί να παγώσει το αίτημα που είχε στείλει από τις 23 Ιανουαρίου 2014 στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Σήμερα ο «μικρός Στάλιν» ζητεί τα έργα τέχνης, αύριο θα ζητήσει τα ρολόγια τοίχου, μεθαύριο κάτι άλλο, πάντα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία καλπάζει ανενόχλητη.
Να σημειωθεί ότι και πρόσφατα ο Χάρης Θεοχάρης έγινε αντικείμενο επικρίσεων από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν διαπιστώθηκε ότι εκδίδει πολύ συχνά αντιφατικές εγκυκλίους για το ίδιο θέμα.


Σαν «κόκκινος κομισάριος» ο Χάρης Θεοχάρης ζήτησε καταλόγους με τα έργα τέχνης που έχουν σήμερα οι Ελληνες στα σπίτια τους, την αξία τους, καθώς και το ύψος των ποσών για τα οποία τα εν λόγω έργα τέχνης ασφαλίστηκαν. Ειδικότερα, με το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» και το οποίο έστειλε ο προαναφερόμενος στις 23 Ιανουαρίου 2014 στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ζητούσε να πληροφορηθεί μια σειρά από στοιχεία σχετικά με τους κατόχους των έργων τέχνης.

Χαρακτηριστικά το ολιγόλογο σημείωμα προς την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος αναφέρει:
«Σε εφαρμογή του άρθρου 83 του Ω. 3842/2013 (ΦΕΚ 58 Α) περί συγκρότησης Περιουσιολογίου στο Υπουργείο Οικονομικών, παρακαλούμε όπως μας πληροφορήσετε με τα στοιχεία που περιέχονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια που αφορούν στην ασφάλιση της κινητής περιουσίας σημαντικής αξίας (πλην αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, σκαφών, εναέριων μέσων μεταφοράς). Ειδικότερα, θα θέλαμε να πληροφορηθούμε τα στοιχεία των φυσικών προσώπων (ονομ/νο, επωνυμία, Δ/νση κατοικίας/έδρας ΔΟΥ, ΑΦΜ) που είναι κάτοχοι έργων μεγάλης αξίας καθώς και το είδος και την αξία του αντικειμένου ασφάλισης».


Ο συγκεκριμένος γενικός γραμματέας με τη «σοβιετική αίσθηση» για την περιουσία ήταν ο εμπνευστής του περίφημου περιουσιολογίου οθωμανικού τύπου. Θεωρητικά θα ξεκινούσε από εφέτος και θα αποτυπωνόταν στο νέο έντυπο Ε10, αλλά προς στιγμήν παραμένει στα χαρτιά.


Με βάση πάντως το σχέδιο που έχουν εκπονήσει ο Χ. Θεοχάρης και οι συνεργάτες του, κάθε φορολογούμενος θα υποχρεωθεί να δηλώσει:
α) Αποταμιεύσεις: Καταθέσεις στις τράπεζες, τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.


β) Ακίνητα: Κατοικίες και λοιπά κτίσματα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια και λοιπές εδαφικές εκτάσεις.


γ) Τις δαπάνες που έκανε για την απόκτηση όλων των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων.

 
 Πηγή «Δημοκρατία»
 
 



 
 

Λοξοκοιτάνε τις καταθέσεις…

Όταν στη δεκαετία του 1990-2000 επικράτησε παγκοσμίως η πολιτική της λιτότητας και τα κέρδη στο δεύτερο μισό αυτής δεκαετίας αποκαταστάθηκαν στα επίπεδα του….

μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος, έπρεπε να λυθεί το εξής δομικό πρόβλημα: πώς οι άνθρωποι θα κατανάλωναν όταν οι μισθοί τους καθηλώνονταν; Η απάντηση που επινοήθηκε, είναι πλέον γνωστή: ένα μέρος των κερδών αλλά και των χαμηλών αποταμιεύσεων έγινε δάνεια προς αυτούς που το ύψος των μισθών τους δεν τους επέτρεπε να καταναλώνουν στο επιθυμητό για την κατανάλωση και ανάπτυξη επίπεδο. Το ιδιωτικό χρέος γιγαντώθηκε, η κατανάλωση με δανειακά αυξήθηκε και η ευφορία διατηρήθηκε μέχρι και το 2008, οπότε ξέσπασε η κρίση. Αυτή η κατανάλωση με δανειακά, με χαρακτηρίστηκε και «χρηματο-οικονομικός κεϊνσιανισμός», δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κατανάλωση μελλοντικών εισοδημάτων στο σήμερα και αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης σε βάρος των μελλοντικών ρυθμών ανάπτυξης.

Στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα, πάνω από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν στις δύο όχθες του Ατλαντικού για να καταλήξουν οι τράπεζες «επιτηρούμενα ζόμπι», χωρίς πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη, ενώ η ύφεση ή αναιμική ανάπτυξη υποσκάπτει τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας. Τώρα, ο χρηματο-οικονομικός κεϊνσιανισμός της ανάπτυξης με δανειακά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά ούτε οι δημόσιες δαπάνες μπορούν να βοηθήσουν, αφού η δημοσιονομική ορθοδοξία επιτάσσει δημοσιονομική λιτότητα… Πώς λοιπόν θα «σηκωθούν» οι ρυθμοί ανάπτυξης; Πώς θα «ξεκολλήσει» η οικονομία από την ύφεση και τη στασιμότητα; Πώς θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις;

Με τις καταθέσεις! Σκέφτονται οι φωστήρες της Ε.Ε.! Σε έγγραφο που διέρρευσε στο πρακτορείο Reuters, λέγονται τα εξής: «Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση έχει μειώσει την ικανότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα να διοχετεύσει κεφάλαια στην πραγματική οικονομία, ιδίως των μακροπρόθεσμων επενδύσεων». Οπότε, η Κομισιόν θα ζητήσει από την ασφαλιστική ρυθμιστική αρχή της Ευρωζώνης, το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, την παροχή συμβουλών σχετικά με πιθανή ρύθμιση «ώστε για να κινητοποιήσουν τις προσωπικές συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση». Μπορεί εν προκειμένω να αναφέρονται οι συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις, αλλά είναι κι αυτές μια μορφή καταθέσεων (μακροπρόθεσμων), οπότε δεν απαιτείται παρά ένα μικρό μόνο βήμα για να φτάσουμε σε αυτές…

Εξάλλου μην ξεχνάμε την πρόταση του ΔΝΤ για αξιοποίηση (δηλαδή δέσμευση) των καταθέσεων με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης.

Ύστερα λοιπόν από την ανάπτυξη με δανειακά, τώρα χρηματοδότηση με τις καταθέσεις! Το bail-in (που περιλαμβάνει και «κούρεμα» καταθέσεων) για την αναχρηματοδότηση των προβληματικών τραπεζών, η «ιδέα» του ΔΝΤ (δέσμευση καταθέσεων για διαγραφή κρατικού χρέους) και τώρα η πρόταση που περιέχεται στο έγγραφο το οποίο διέρρευσε στο Reuters, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τις καταθέσεις, ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία του κόσμου που έχουν απομείνει «αναξιοποίητα», δηλαδή που δεν έχουν λεηλατηθεί ακόμη.

Και όταν τέτοιες σκέψεις γίνονται για την Ευρωζώνη γενικά, σκεφτείτε τι… σκέφτονται για την Ελλάδα ειδικά!

rizopoulospost.com

ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ, ΟΜΟΛΟΓΕΙ… ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ!


Το τουρκικό άρθρο 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως αυτά που θα έπρεπε να πουν ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Κύπρου, που ήξεραν μόνο να χαμογελούν ευτυχισμένοι μπροστά στις κάμερες, από την επιβολή ενός νέου σχεδίου Αννάν για την «επίλυση» υποτίθεται του Κυπριακού, τα λένε αφ’ ενός οι Ρώσοι, που ήδη έχουν κάνει την πρώτη τους ηχηρή  παρέμβαση, αλλά το πιο καταπληκτικό, αφ’ ετέρου ένας πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος, της εφημερίδας Sabah, ο οποίος ομολογεί δημόσια ότι το λιμνάζων κυπριακό πρόβλημα δεν λύνεται, αν πρώτα δεν αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.
Συγκεκριμένα ο γνωστός αρθογράφος της Sabah, Engin Ardıç, ο οποίος πάντα διακρίνονταν για τις θαρραλέες δημόσιες τοποθετήσεις του, σε ένα άρθρο κόλαφος, ειδικά για την ελληνική και κυπριακή ηγεσία, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Aykırı Kıbrıs yazısı», δηλαδή, «Διαφορετική άποψη για το Κυπριακό», αναφέρει ξεκάθαρα ότι και αυτή την φορά θα αποτύχουν όλες οι προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού, οι οποίες μάλιστα πατρονάρονται από εξωτερικούς παράγοντες, αν δεν αποχωρήσουν πρώτα τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Ο Engin Ardıç, με πολύ εντυπωσιακό ομολογουμένως τρόπο για Τούρκο αρθογράφο, ειρωνεύεται την «ιστορική» δήλωση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός και «αρχιτέκτονας» της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, Bülend Eçevit, ότι η εισβολή ήταν μια, «Barış Harekatı», δηλαδή μια «Ειρηνική Επιχείρηση». Ο Τούρκος αρθρογράφος την σχολιάζει ειρωνικά  γράφοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί το… νόμπελ ειρήνης στον Ετσεβίτ, 32 χρόνια πριν από τον γνωστό Τούρκο συγγραφέα, Ορχάν Παμούκ, που ήταν ο πρώτος Τούρκος που πήρε νόμπελ στον τομέα της λογοτεχνίας.  Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η τουρκική επέμβαση στην Κύπρο έφερε μόνο δεινά στην Τουρκία, δημιούργησε πολλά οικονομικά προβλήματα με ένα κατοχικό στρατό που έπρεπε η τουρκική οικονομία να συντηρεί επί πολλά χρόνια, ένα κράτος που ουσιαστικά ήταν παράρτημα της Τουρκίας και συντηρούνταν  και αυτό από την τουρκική οικονομία, απορρίπτοντας έτσι κάθε επίσημη τουρκική άποψη για την ύπαρξη του ψευδοκράτους. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι εξ’ αιτίας της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, προκλήθηκε εκείνη την δεκαετία, δηλαδή την δεκαετία του εβδομήντα, μια μεγάλη εσωτερική αναταραχή στην Τουρκία με καθημερινές πολιτικές δολοφονίες, με ένα ουσιαστικά εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, το οποίο, κατά τον Τούρκο αρθογράφο, πήγε την Τουρκία και την δημοκρατία πολλά χρόνια πίσω.
Όλα αυτά τα καταπληκτικά τα οποία ομολόγει ο ίδιος ο Τούρκος αρθρογράφος, καταλήγουν στο απαισιόδοξο συμπέρασμα ότι και πάλι θα υψωθούν στην Τουρκία οι διάφορες εθνικιστικές «κορώνες» που θα αντιταχτούν σθεναρά στην αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και στην αποκατάσταση της πραγματικής δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού, με αποτέλεσμα να προβλέπει ότι και αυτή η προσπάθεια, παρά τους διθυράμβους με τους οποίους άρχισε, να καταλήξει σε νέο φιάσκο, φυσικά εξ’ αιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας. Αν οι Τούρκοι, όπως ομολογεί ο Engin Ardıç, δεν παραδεχτούν ότι το όλο εγχείρημα, (βλέπε τουρκική εισβολή), στη Κύπρο μόνο προβλήματα επέφερε και στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία, τότε δεν θα λυθεί ποτέ το κυπριακό πρόβλημα.
Αυτά από ένα Τούρκο! Εμείς, ας καμαρώνουμε τους δικούς μας πολιτικούς αλλά και δημ(ι)οσιογράφους που έχουν «σκοτώσει» και «θάψει» κυριολεκτικά το κυπριακό και κάνεις δεν αναφέρει τίποτα. Η μεγαλύτερη πληγή του ελληνισμού ήταν πάντα ο… γενιτσαρισμός.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Ευρωβουλευτές για Τρόικα: Αντί να λειτουργήσει ως χειρουργός, αποδείχθηκε χασάπης


ealo

Τα «τεράστια» λάθη της προκάλεσαν «ιστορική» άνοδο της ανεργίας – Οι χώρες στις οποίες επιβλήθηκε το Μνημόνιο αντιμετώπισαν «κοινωνικό τσουνάμι» σημείωσε ο Ισπανός ευρωβουλευτής, Αλεχάντρο Σέρκας

Μύδρους κατά της Τρόικας εξαπολύουν με έκθεσή τους που υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία οι ευρωβουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών του Ευρωκοινοβουλίου.
Οι ευρωβουλευτές κάνουν λόγο για «τεράστια» λάθη της Τρόικας που προκάλεσαν «ιστορική» άνοδο της ανεργίας.
H Tρόικα λένε, αντί να λειτουργήσει ως χειρουργός αποδείχθηκε… χασάπης.

Επισημαίνουν στην έκθεσή τους ότι οι χώρες που μπήκαν στα Μνημόνια αντιμετωπίζουν τρεις βασικές συνέπειες: απολύσεις και δραματική αύξηση της ανεργίας, μαζική εξαφάνιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.
Στην έκθεση παρατίθενται τα στοιχεία για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας, με έμφαση σε αυτή των μακροχρόνια ανέργων και των νέων, η οποία το 2012 ξεπέρασε το 50% στην Ελλάδα, το 30% στην Πορτογαλία και το 26,5% στην Κύπρο. Τονίζουν, επίσης, τη σημαντική μείωση του κατώτατου μισθού, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου συρρικνώθηκε κατά 22%.
Σφορδή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην Τρόικα ο ισπανός ευρωβουλευτής Αλεχάντρο Σέρκας, ο οποίος έκανε λόγο για «κοινωνικό τσουνάμι» που αντιμετώπισαν οι χώρες στις οποίες επιβλήθηκε το μνημόνιο καθώς αγνοήθηκαν βασικές συνθήκες και άρθρα του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Χάρτας.
«Η Τρόικα λειτούργησε σαν μια ομάδα τραπεζιτών. Τώρα η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για την οικονομική “υγεία” των κρατών-μελών της αλλά και για την καθημερινή ζωή των πολιτών της» κατέληξε ο Σέρκας.

olympia.gr

Δ.Καζάκης: Πως κατακτάς μια χώρα χωρίς πόλεμο…

Ο οικονομολόγος-αναλυτής και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, στον Maximum 93.6 FM για το Πείραμα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ, Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;‏

Γιατί παραμένουμε σε μια ευρωπαϊκή ένωση που νομοτελειακά μας οδηγεί στον αφανισμό;

Η οικονομική κρίση είναι ένα φυσικό φαινόμενο, ή οφείλεται σε ολέθριες αποφάσεις κάποιων που βαρύνονται με ποινικές ευθύνες;

Είναι δυνατόν να επέλθει ανάκαμψη κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Γιατί τα χρέη εφοπλιστών και μεγάλων εταιριών διαγράφονται εύκολα από το εγχώριο τραπεζικό καρτέλ, ενώ ο μέσος πολίτης απομυζάται μέχρις εξαθλίωσης;

Σχόλιο και αποστομωτικά ερωτήματα του Δημήτρη Καζάκη στο κανάλι Action 24.

Αναρτήθηκε από

ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

egerssi@otenet.gr
twitter:@egerssi
Επανειλημμένως κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί στην απραξία και την ατολμία της Δικαιοσύνης να προστατέψει την πατρίδα μας και τον λαό της, όπως ορίζει το Σύνταγμα, από τα σαρκοβόρα πολιτικά όρνεα που κατατρώγουν τις σάρκες του Ελληνικού λαού και ανενόχλητα ξεπουλούν την πατρίδα μας στους δολοφόνους τοκογλύφους δανειστές μας.

            Επί παραδείγματι έγραφα στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στο άρθρο μου, «Κα Νικολακέα Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων;»: «…έχει μεγάλη σημασία να αξιολογηθεί σωστά το τελευταίο διαπραγματευτικό ατού της πατρίδος μας έναντι της γερμανικής κυβέρνησης που ακούει στο όνομα ΟΤΕ-Deutsche Telecom. Και για να γίνουμε πιο σαφείς. Από τη στιγμή που συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Τάσος Μαντέλης, ο Ηλίας Γεωργίου (προϊστάμενος του Ε.Σέκερη εκείνη την εποχή), αλλά και αρκετά πρώην μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ, πιθανώς να έχουν την τύχη του Άκη Τσοχατζόπουλου, προκύπτει σαφέστατα πως οι προγραμματικές συμφωνίες του 1998 και για τις οποίες υπήρξε δωροδοκία, θα πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μην «αρχειοθετηθούν», αλλά αντιθέτως να αποτελέσουν διαπραγματευτικά όπλα για το συμφέρον της πατρίδος μας. Και προφανώς, από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδος, μιας και η παρούσα της συγκυβέρνησης ΝΔ (Σαμαρά) – ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος) δεν μπορεί να αναγκάσει τη Siemens έστω, να τηρήσει ακόμη και αυτόν τον ζημιογόνο για την πατρίδα μας, εξωδικαστικό συμβιβασμό Siemens – Ελληνικού Δημοσίου κατά παράβαση εκτέλεσης της μοναδικής ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και η οποία είχε επιδικάσει στη Siemens πρόστιμο-αποζημίωση 2 δις ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Γιατί ως γνωστόν η γερμανική πολυεθνική εταιρεία, όχι μόνο δεν τηρεί κανένα από τα συμφωνηθέντα σημεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens – Ελληνικού Δημοσίου, αλλά οσονούπω τα καταπατεί, καθιερώνοντας σε εβδομαδιαία βάση τις απολύσεις εργαζομένων της και για τις οποίες πολλάκις η «Ελεύθερη Ώρα» έχει αναφερθεί, δημοσιεύοντας ανακοινώσεις του Σωματείου εργαζομένων της  Siemens κατά αυτής της πολιτικής της. Κλείνοντας, απευθύνουμε έκκληση στην αξιότιμη Ανακρίτρια κ.Νικολακέα, να εμποδίσει με κάθε τρόπο το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Siemens-Intracom- OΤΕ για να αποδείξει πως δεν έχουμε Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων! Κατ΄ αυτό τον τρόπο θα ανακτήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη το τρωθέν κύρος της στα μάτια του Ελληνικού λαού, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η Δικαιοσύνη δεν είναι το σκαλοπάτι αναρριχήσεως δικαστών σε Υπουργικούς θώκους».  
      http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/403-2013-09-25-20-43-49
Παρά λοιπόν, την κριτική που έχω ασκήσει στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης της πατρίδος μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως κάτι αρχίζει και ροδίζει στους κόλπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Φαίνεται αρχίζουν και ξυπνούν συνειδήσεις. Φαίνεται αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως είναι θεσμικοί παράγοντες της Δημοκρατίας μας και θεματοφύλακες του Συντάγματος των Ελλήνων. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη που ισχυρίζεται πως η Δικαιοσύνη ξυπνάει από το λήθαργό της, από τη στιγμή που διαπιστώνει πως είναι ανώφελη πλέον, η στήριξη των Μνημονιακών κυβερνήσεων, αντιλαμβανόμενη πως οι Μνημονιακές πολιτικές και αυτοί που τις εκφράζουν έχουν ημερομηνία λήξεως. Έτσι, δεν θα ήθελαν σε καμιά περίπτωση οι φαύλοι συστημικοί πολιτικοί να τους συμπαρασύρουν στην διαφαινόμενη πτώση τους. Πάντως, όπως και να έχει το πράμα, χαιρετίζω αυτή τη μεταστροφή της Δικαιοσύνης υπέρ του λαού και της τήρησης του Συντάγματος.
Στο συγκεκριμένο σημείο θα ήθελα να αναφέρω μερικές από τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις που με ανάγκασαν να εκφράσω αυτά τα αισιόδοξα μηνύματα για τη Δικαιοσύνη.
Στα τέλη του Ιανουαρίου το ΣτΕ δικαίωσε τους ενστόλους όλων των Σωμάτων εντοπίζοντας αντισυνταγματικότητα στην υπουργική απόφαση με την οποία περικόπηκαν οι αποδοχές τους (με αναδρομική ισχύ από 1ης Αυγούστου 2012) σε εφαρμογή του Μνημονίου 3. Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση των 30 δικαστών, ακυρώνει την υπουργική απόφαση και επιβάλει επιστροφή περί των 100 εκ. ευρώ. Βέβαια τ
σημαντικότερο αυτής της δικαστικής απόφασης είναι πως δικαιώνεται το σκεπτικό της προσφυγής των ομοσπονδιών και ενώσεων των ενστόλων. Σε αυτές επισημαινόταν πως με τις περικοπές παραβιάστηκαν οι συνταγματικώς κατοχυρωμένες αρχές αναλογικότητας, ισότητας και αξιοπρεπούς διαβίωσης καθώς και ότι είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.   
Επίσης, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την αυτόφωρη σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο. Μέσω αυτής της γενναίας απόφασης οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης βάζουν φρένο στην διαπόμπευση έντιμων επιχειρηματιών που οι πολιτικές των Μνημονίων τους μετέτρεψαν από νόμιμους επαγγελματίες σε θύματα της κρίσεως και οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτή η απόφαση επί της ουσίας καταργεί το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το 2011 και ο οποίος λειτουργούσε ως εισπρακτικός μηχανισμός. Ένας μηχανισμός που υπαγορεύτηκε από τους τοκογλύφους δανειστές μας και πειθήνια εκτελέστηκε από τους δοσίλογους πολιτικούς των Μνημονιακών κυβερνήσεων.
Στις αρχές Φεβρουαρίου το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου με ψήφους 3-2 έκρινε πως το «χαράτσι» στα ακίνητα, το οποίο εισπράττεται διά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (υπολογιζόμενο δηλαδή, με βάση τα τετραγωνικά, την τιμή ζώνης κ.λπ. και όχι με βάση την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αλλεπάλληλες μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις), είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης, που αποτελεί πλέον, ισχυρό νομικό προηγούμενο, είναι βόμβα για την ληστρική πολιτική των Μνημονιακών κυβερνήσεων. Ειδικότερα δε, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που σοφίστηκε αυτό το φορομπηχτικό μέτρο υπό τη μορφή του προσωρινού μέτρου, αλλά και του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος το μετέτρεψε σε μόνιμο φορο-εισπρακτικό μέτρο. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία αν τελικά υιοθετήσει την παραπάνω απόφαση του Δ΄ Τμήματος  του Αρείου Πάγου, το ζήτημα θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, από τη στιγμή που το ΣτΕ έχει αποφανθεί ό,τι η διακοπή ηλεκτροδότησης είναι παράνομη, αλλά το χαράτσι νόμιμο.  
            Οσονούπω, όλοι αντιλαμβανόμεθα από τις παραπάνω Δικαστικές αποφάσεις, πως οι κυβερνήσεις των Μνημονίων έχουν τσαλαπατήσει το Σύνταγμα και νομοθετούν αυθαίρετα εις βάρος του Ελληνικού λαού και προς όφελος των  τοκογλύφων δανειστών μας. Αποδεικνύεται από αυτές τις αποφάσεις, πως υπάρχουν έντιμοι και ανεξάρτητοι Δικαστές που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προσταγές της τρόικας. Αποδεικνύεται επίσης, πως υπάρχουν Δικαστές στις μέρες μας που σηκώνουν το ανάστημά τους στην νέα κατοχή της πατρίδος μας, όπως ακριβώς οι Τερτσέτης και Πολυζωίδης. Που μπορούν να προστατέψουν το Σύνταγμα, τους Νόμους, τη χώρα και τους πολίτες της. Που μπορούν να βάλουν τέλος στην υποτακτικότητα, την δουλικότητα και τον αυταρχισμό των σύγχρονων γκαουλάιντερ της Ελλάδος μας. Εκείνων δηλαδή, όπως ο Ανώτατος Άρχων της πατρίδος μας, Κάρολος Παπούλιας και οι αρχηγοί της σημερινής δικομματικής Κυβερνήσεως, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΡΟΣ ΕΛ.ΑΣ.: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ …ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ…

Η Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας κατά Ελληνοφρένειας -> Απειλεί με μήνυση τον Μπαλούρδο!!!…
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT7gsDMGJjF-jXTBHxr1fCrQL6eQfVmUbJqeYuZzXQWaSSJCw7_fA
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας στρέφεται κατά του Μπαλούρδου της Ελληνοφρένειας και απειλεί με μήνυση. Η ανακοίνωση των αστυνομικών είναι ανορθόγραφη και με κεφαλαία γράμματα, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία πως είναι χρυσαυγίτες. Οι αστυνομικοί της Αχαΐας ζητούν…
την επέμβαση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, οπότε, με εντολή Σαμαρά στον Δένδια, αναμένεται να μπουκάρουν στο… στούντιο που γυρίζεται η Ελληνοφρένεια καμιά δεκαριά διμοιρίες των ΜΑΤ, για να συλλάβουν τον Μπαλούρδο.
Οι αστυνομικοί ζητούν και την παρέμβαση της Ελένης Μενεγάκη και την καλούν να μιλήσει στον Θύμιο και τον Αποστόλη, ώστε να τους πείσει να παρουσιάζουν τους αστυνομικούς ως πρότυπα πολιτών και όχι ως καθυστερημένους.
Στην ανακοίνωση, οι αστυνομικοί αναφέρουν πως η Ελληνοφρένεια αφήνει μηνύματα πως οι αστυνομικοί είναι ηλίθιοι, ενώ όλοι ξέρουμε πως είναι πανέξυπνοι.Γι’ αυτό έγιναν μπάτσοι.
(Πολύ καλή η διαφήμιση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας για την Ελληνοφρένεια. Αν και όπως διαβάζω την ανακοίνωσή των αστυνομικών, έχω την εντύπωση πως πρόκειται για φάρσα. Σκέφτομαι πως δεν μπορεί να υπάρχει τόση βλακεία. Αλλά το ίδιο σκέφτηκα χιλιάδες φορές τα τελευταία χρόνια. Και δεν ήταν φάρσα.)
Δεν φαίνεται να εκτιμούν το χιούμορ της σατιρικής εκπομπής Ελληνοφρένεια οι αστυνομικοί της Αχαϊας και με σχετική ανακοίνωσή τους προαναγγέλουν την κατάθεση μήνυσης ενώ επιρρίπτουν εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες και στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αφορμή ο… Μπαλούρδος…
Διαβάστε την ανακοίνωση:
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΕΣ

– ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟ.ΠΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ, Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΗΣ ΥΑΤ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΣΕΙΡΑ » ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ» ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ.

– ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ .. ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΑΤ , ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΟΣΜΙΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕΜΝΕΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΗΛΙΘΙΩΝ.

– ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΟΣΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.

– Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ
SIBILLA-GR

Έρχεται το «ιρλανδικό μοντέλο» ώστε να μείνουμε φτωχοί για πάντα!

Μέχρι τώρα η τράπεζα δεν μπορούσε να πάρει όλα σου τα εισοδήματα για το δάνειό σου. Υπήρχε ένα ανώτατο πλαφόν. Υπήρχε μια κάποια προστασία του υπερχρεωμένου νοικοκυριού.
Τώρα αλλάζουν λογική. Βάζουν ανώτατο πλαφόν… στη διαβίωσή σου!
Θα ορίσουν ένα ποσό (που θα αποφασίσουν ΑΥΤΟΙ ότι σου αρκεί για να ζήσεις…) και
ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
Πνίγουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καταδικάζοντάς τα σε μόνιμη φτωχοποίηση!
Και αυτό το λένε… success story.
 
Υ.Γ. Το ενδιαφέρον είναι ότι άλλα ΜΜΕ μας πλασάρουν την είδηση ως ευεργετικό μέτρο υπέρ των οφειλετών! Διαβάστε την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ πόσο θα σας… ευεργετήσει!
 
Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής, στα περίπτερα όλης της χώρας…

Η κατασπάραξη των αγροτών και οι ύαινες των ανδρεικέλων

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου 
 Κάθε φορά που οι αγρότες αρχίζουν κινητοποιήσεις ανοίγουν οι κρουνοί της καθεστωτικής προπαγάνδας εναντίον τους…
Οι τηλεπαραθυράτοι ξερνούν τα ρυπογόνα υγρά της καθεστωτικής υποκρισίας και αθλιότητας.

Οδύρονται τα παράσιτα της «λαμογιάς» εναντίον των «άξεστων» αγροτών που κλείνουν τους δρόμους και χαλάνε την ησυχία των «ελεύθερων πολιτών»…
Αλλά τα καθεστωτικά παράσιτα ένα έργο γνωρίζουν: Να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, να απομονώνουν κάποιους μεγάλο-αγρότες τσιφλικάδες, να προβάλλουν τον πλούτο αυτών των στυγνών τσιφλικάδων και τα πολυτελή αυτοκίνητα, ώστε έτσι να συκοφαντήσουν ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο που εξοντώνεται ανηλεώς, βρίσκεται σε μαύρη απελπισία και οδηγείται στο μοναδικό μέσο που του έχει απομείνει για να διεκδικήσει τη ζωή του: Στα μπλόκα!!!

Γι’ αυτό όλοι αυτοί οι αρουραίοι των καθεστωτικών υπονόμων δεν βγάζουν άχνα για την καταστροφή των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας μας.

Δεν βγάζουν άχνα για το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμά τους.

Δεν βγάζουν άχνα για το γεγονός ότι ολόκληρη η Ελλάδα καταστρέφεται και ισοπεδώνεται σε όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά μέτωπα και ο λαός της κατασπαράζεται από τα δωσίλογα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο της θηριώδους κατασπάραξης των αγροτών:

Αγρότες
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/214107,Agrotes.html

Όσο μεγαλύτερη είναι η αλληλεγγύη της κοινωνίας προς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πίεση προς εκείνα τα επιτελεία (πρόκειται για τα ίδια επιτελεία) που όπως ξεκληρίζουν την αγροτιά, έτσι ξεκληρίζουν τον εργαζόμενο. Έτσι εξανδραποδίζουν τον άνεργο. Έτσι φορογδέρνουν τον μισθωτό. Έτσι ρημάζουν τον μικροεπαγγελματία.

Σημειώστε: Ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ (το συγκεκριμένο εισοδηματικό επίπεδο αφορά στο 70% των αγροτών), με ένα σπίτι στο χωριό 100 τετραγωνικών και με ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών μέχρι τώρα θα πλήρωνε φόρο 548 ευρώ.

Με τις νέες ρυθμίσεις Στουρνάρα, και χωρίς να έχει μεταβληθεί κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό δεδομένο, ο ίδιος αγρότης καλείται να πληρώσει στην εφορία φόρο ύψους 1.550 ευρώ! Τρεις φορές πάνω! Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί ένα ακόμα τετρακοσάρι, που πρέπει να καταβάλει ο αγρότης για την επόμενη φορολογική χρονιά με τη μορφή προκαταβολής φόρου…

Σημειώστε: Σε μέσους όρους ένα ποσοστό ύψους 70%-80% του αγροτικού τζίρου αφορά σε έξοδα παραγωγής. Οι τιμές σε λιπάσματα, σπόρους, φυτοφάρμακα έχουν τιναχτεί στο Θεό. Η τιμή του αγροτικού πετρελαίου αυξήθηκε 50%. Η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξήθηκε 157%! Με ό,τι απομένει ο γεωργός πρέπει να φάει, να ντυθεί, να πιεί, να ζεσταθεί, να μεγαλώσει παιδιά. Ο Στουρνάρας έχει άλλη άποψη…

Σημειώστε: Κοντά σε όλα τα υπόλοιπα ο αγρότης έχει να πληρώσει το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Εκτός από χαράτσι για τη ΔΕΗ, εκτός από το χαράτσι για το σπίτι, πληρώνει: Χαράτσι για τον ΕΛΓΑ, χαράτσι για τον ΟΓΑ, χαράτσι για την γεώτρηση που θα κάνει, χαράτσι για τη δήλωση καλλιέργειας, ο κτηνοτρόφος καλείται να πληρώσει χαράτσι για τον στάβλο, ακόμα και για την ηλεκτρονική
σήμανση των ζώων τους ζητούν χαράτσι!

Όλα τα προηγούμενα έρχονται να προστεθούν σε μια πολιτική που ισοδυναμεί με ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής ως απότοκο του «παραδείσου» της ΕΕ.

Σημειώστε:
Σύµφωνα µε την έκθεση του 2002 της «Eurostat» για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, την πρώτη 20ετία της ένταξης της χώρας στην ΕΕ εξαφανίστηκαν από το «χάρτη» 185 χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Έκτοτε υπολογίζεται σταθερά ότι στην Ελλάδα ξεκληρίζονται ετησίως περί τα 20.000 αγροτικά νοικοκυριά. Ενδεικτικό το παράδειγμα από ένα μόνο νομό της χώρας και για ένα και μόνο προϊόν: Ενώ το 2009 στο Νομό Σερρών καλλιεργήθηκαν 55.856 στρέμματα τεύτλων από 2.052 αγρότες, το 2010 καλλιεργήθηκαν 32.170 στρέμματα από 1.250 αγρότες. Η εγκατάλειψη της καλλιέργειας συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια: Πέρσι δεν καλλιεργήθηκαν πάνω από 7.000 στρέμματα!

Σημειώστε:
Το 1980, η Ελλάδα είχε πλεόνασµα 3,3 δις δρχ. στο γεωργικό της ισοζύγιο, αλλά το 1981, πρώτη χρονιά της ένταξης στην ΕΟΚ, παρουσιάστηκε έλλειµµα ύψους 290 εκατ. ευρώ. Πριν ακόμα από την έλευση της κρίσης η εικόνα ήταν παραπάνω κι από δραματική: Το έλλειµµα του γεωργικού ισοζυγίου έφτασε το 2008 στα 3 δις ευρώ. Δηλαδή το ευρωενωσιακό «θαύμα» είχε ως συνέχεια να αυξηθεί γεωργικό έλλειμμα της Ελλάδας από το 1981 κατά 934%!

Ένα ακόµα στοιχείο ως προς το γεωργικό ισοζύγιο: Μόνο µέσα στον πρώτο χρόνο εισαγωγής του ευρώ, η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση του ελλείµµατος του γεωργικού της ισοζυγίου µε όλες τις χώρες του κόσµου (κοινοτικές και µη) της τάξης του 74%…

Επομένως: Όταν οι αγρότες, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την Αχαΐα μέχρι την Χαλκιδική κι από τον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία μέχρι τη Λήμνο κοντεύουν ένα μήνα στους δρόμους, δεν βρίσκονται εκεί για να τιμήσουν το «κατ’ έτος έθιμο των μπλόκων», όπως διατείνονται οι «αγροτοστρατοδίκες». Ξεροσταλιάζουν εκεί γιατί σε αντίθεση με τους μεγαλοαγρότες (υπάρχουν και τέτοιοι) η φτωχολογιά της αγροτιάς, που αποτελεί το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του αγροτικού κόσμου, δεν έχει άλλο τρόπο να αντισταθεί στον εξανδραποδισμό του.

Βγαίνουν ξανά και ξανά στους δρόμους γιατί ο αγροτικός κόσμος (ό,τι κι αν λένε οι «αγροτοφάγοι» στους κατοίκους των πόλεων) αντιμετωπίζουν, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης. Βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να στήσουν «μπλόκο» στη φτώχεια που έχει απλωθεί και στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου. Τι άλλο αναδεικνύει το γεγονός ότι πάνω από το 50% των αγροτών δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές στον ΟΓΑ και κινδυνεύει να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

Τα αιτήματα των αγροτών, όσον αφορά την φορολόγησή τους, ή όσον αφορά τη τιμή του πετρελαίου, ή όσον αφορά την τιμή του ρεύματος, ή όσον αφορά στα χαράτσια, ή όσον αφορά τους ευρωενωσιακούς περιορισμούς στην αγροτική παραγωγή, δεν συνιστούν «συντεχνιακές διεκδικήσεις», όπως ισχυρίζονται οι προφεσόροι του «κοινωνικού αυτοματισμού» και του «κοινωνικού κατατεμαχισμού».

Τα αιτήματα των αγροτών:

• Αφορούν, με αντίστοιχο τρόπο, τον εργαζόμενο των πόλεων που – επίσης – φορολογείται με τον ίδιο ληστρικό τρόπο.
• Αφορούν τα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά των πόλεων που – επίσης – δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης.
• Αφορούν τα χιλιάδες νοικοκυριά των πόλεων που – επίσης – δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην τιμή του ρεύματος.
• Αφορούν τα εκατομμύρια των κατοίκων των πόλεων που – επίσης – υφίστανται τα διατάγματα της ΕΕ, τα χαράτσια φτωχοποίησης της ευρωτρόικας, τον αποδεκατισμό των Μνημονίων.


Τα αιτήματα του χωριού αφορούν την πόλη και για έναν ακόμα – αυτονόητο – λόγο:
Από το αν θα υπάρχουν στη χώρα μας αγρότες εξαρτάται, εν πολλοίς, το αν θα μπορεί να προσβλέπει ο Έλληνας καταναλωτής σε φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα διατροφής και ένδυσης. Από το αν η χώρα θα μπορέσει κάποια στιγμή να οργανώσει και να εκτελέσει ένα σχέδιο με στόχο την διατροφική επάρκεια του λαού.

Αν φύγουν από τη μέση οι μικροί και μεσαίοι παραγωγοί και η αγροτική παραγωγή περάσει, εξολοκλήρου, στους μεγαλοαγρότες και τις πολυεθνικές, τότε και ο κάτοικος της πόλης θα είναι απολύτως έρμαιο της ακρίβειας, της διατροφικής ομηρίας, των διατροφικών σκανδάλων.

Να γιατί έχει κρίσιμη σημασία να κερδίσει τη μάχη
για την επιβίωση που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά.


Γιατί είναι ταυτόχρονα και μάχη επιβίωσης του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του υπαλλήλου. Μια μάχη που θα κερδηθεί μόνο αν η κυβέρνηση χάσει τη δυνατότητα να διαβάλλει και να προσπερνά τα δίκαια λαϊκά αιτήματα στρέφοντας το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια στο άλλο διά της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε».
***

Άσχετο: Από τα εξόχως διασκεδαστικά της πολιτικής μας ζωής είναι – εδώ φτάσαμε – να βλέπεις τον «μαυρογιαλουρισμό» ντυμένο με το κοστούμι της «νεωτερικότητας». Ακούσαμε τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο να υπόσχεται ως υποψήφιος δήμαρχος μια Αθήνα «χωρίς άνεργους» και «χωρίς άστεγους». Θαυμάσια ιδέα! Και πως ακριβώς θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του; Θα τους βρει σπίτια; Θα τους βρει δουλειά; Κι αν έχει τέτοιο εμπνευσμένο σχέδιο για την Αθήνα γιατί, ως κυβερνητικός βουλευτής που είναι, δεν το μοιράζεται με την κυβέρνηση. Τέτοιο σχέδιο δεν θα ήταν κακό να εφαρμοστεί και σε μερικές ακόμα πόλεις της χώρας…

Το Χάρβαρντ του Αδώνιδος ήταν… κλαμπ!…


Κυκλοφόρησε ως είδηση σε εφημερίδες, σάιτ και ραδιοτηλεοπτικά μέσα και μάλιστα συνοδευόμενη από θαυμαστικά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να δώσει ομιλία στο Χάρβαρντ! Και ο… ομιλητικότατος υπουργός παράτησε τη δημόσια υγεία στο χάλι της και…ταξίδεψε στις ΗΠΑ.

Ψάξαμε στις εκδηλώσεις του Harvard Kennedy School of Government, της σχολής δηλαδή που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τον κάλεσε, και τέτοια ομιλία δεν υπάρχει. Από το σχετικό έγγραφο στη Διαύγεια όπου καταχωρίστηκαν τα έξοδα, 2.420 ευρώ, μάθαμε ότι η πρόσκληση προέρχεται από το European Club αυτής της σχολής. Κι εδώ αρχίζει το ανέκδοτο. Πρόκειται για ένα φοιτητικό κλαμπ! Ενα από τα δεκάδες που έχει η συγκεκριμένη σχολή. Μάλιστα η επίσκεψη ολάκερου υπουργού δεν διαφημίζεται ούτε στη σελίδα του κλαμπ στο Facebook…
Και φαίνεται ότι το συγκεκριμένο κλαμπ έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, αφού πριν από λίγους μήνες μίλησε σε φοιτητές του και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μόνο που ο τελευταίος δεν το έκανε θέμα στα ΜΜΕ και δεν ταξίδεψε επί τούτου στις ΗΠΑ όπως ο Γεωργιάδης. Περιμένουμε το βίντεο από την ομιλία Γεωργιάδη για να καταλάβουμε πόσο ενίσχυσαν την Ελλάδα τα ακαδημαϊκά του προσόντα…

  http://www.enet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@ (ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ) … ΚΑΙ… ΕΝΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΠΡΟΕΔΡΟ (ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ)….

ΚΑΡΟΛΕ ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράϊαν Μπασέσκου, κάλεσε τους πολίτες να πάνε στις διαδηλώσεις εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου… 
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Μπασέσκου στο τηλεοπτικό κανάλι B1TV της Ρουμανίας. Ο Πρόεδρος είπε ότι…

δεν θα υπογράψει απόφαση για αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και το κλιμάκιο του ΔΝΤ που ήρθε στο Βουκουρέστι. 

Εμμένει στην ιδέα του αυτή, δικαιολογώντας την, ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να υπονομεύσει την οικονομία στη χώρα. «Ο προϋπολογισμός δεν χρειάζεται ειδική φορολόγηση στην κατανάλωση καυσίμων. Τα χρήματα τα χρειάζεται η κυβέρνηση του Πόντα για να κάνει τις εκλογές, αυτή είναι η αλήθεια. Αν το κάνουν, τότε θα καλέσω τους Ρουμάνους στο δρόμο, για να αμυνθούμε απέναντι αυτών των καταχρήσεων», δήλωσε ο Μπασέσκου. 

Χαμός γίνετε για τον δήμο Αθηναίων. Δείτε ποιος προηγείται

Ένας χαμός γίνετε για τον Δήμο Αθήνας.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αλλά αντιθέτως οι πολίτες μοιράζονται ανάμεσα στους 8 υποψηφίους.

Η μεγάλη δημοσκόπηση του theTOC.gr και της Metron Analysis για τον δήμο Αθηναίων:

Προβάδισμα Καμίνη με 20% – Σκληρή μάχη για τέσσερις: Κακλαμάνη, Σπηλιωτόπουλο, Κασιδιάρη, Σακελλαρίδη

Προβάδισμα Καμίνη, σφοδρό «γαλάζιο» εμφύλιο και σκληρή μάχη για «τέσσερις» βγάζει η μεγάλη δημοσκόπηση του theTOC.gr και της Metron Analysis για τον Δήμο Αθηναίων – η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

kafeneio

Ο πολεμος που ξεκινησε ο Κατσανεβας με τη Βικιπαιδεια γινεται παγκοσμιος……..

Στο σημερινο του φυλλο ο Ε.Τ  με μια συνεντευξη του Πατρινου  διαχειριστη της ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ Δημητρη Λιούρδη   διαφωτιζει αρκετα την υποθεση που ειναι βεβαιο οτι θα τραβηξει αρκετα και πολυ πιθανον να γινει παγκοσμιο θεμα αφου δεκαδες Βικιπαιδιστες ανα τον κοσμο ενεργοποιουνται ηδη και σκοπευουν να συμπαρασταθουν στον διωκομενο 23χρονο ασκουμενο δικηγορο γνωστο ως DIU στο χωρο,.ενω το συνθημα <<ειμαστε ολοι DIU  >>κατακλυζει τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης και γενικοτερα το internet. Ειναι αποριας αξιον πως ο καθηγητης
Θ. Κατσανεβας με δικη του πρωτοβουλια  ενεπλακη σε εναν διαδικτυακο πολεμο απο τον οποιο ανεξαρτητα απο την δικαστικη εκβαση της υποθεσης που θα εκδικαστει το 2016, εκτεθηκε ανεπανορθωτα, δεν προεβλεψε αν και
εμπειρος πολιτικος την καταιγιδα που προκαλεσε σε βαρος του, μια καταιγιδα που ειναι προφανες οτι θα ενταθει σε διεθνες πλεον επιπεδο τις επομενες μερες .Θα κλεισουμε την αναρτηση αυτη με ενα σχολιο-ερωτηση που διαβασαμε στο ιντερνετ …….»Μπορουμε να δωσουμε εμπιστοσυνη στις οικονομικες προβλεψεις  και στο πολιτικο προγραμμα του αρχηγου του κομματος της δραχμης οταν δεν μπορεσε να προβλεψει το τι θα ακολουθουσε την απαραδεκτη αγωγη του κατα του διαχειριστη της Βικιπαιδεια;»

 
 

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΜΙΣΘΟΥ !

…ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 01/01/2014 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ…
Φορολογητέα ύλη θεωρεί πλέον η Εφορία τις παροχές σε είδος των επιχειρήσεων προς τους εργαζομένους τους, ...
αλλά ακόμα και τις προκαταβολές μισθών.

Και ως τέτοια φορολογητέα ύλη θα υπόκεινται εφεξής σε φορολόγηση και δη με συντελεστή που θα κυμαίνεται από το 22% έως και το 44%. Κι όλα αυτά αναδρομικά από την 01/01/2014.

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ήδη ο Γ. Μαυραγάνης, όλες οι παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις προς τους εργαζομένους θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται ως εισόδημα.

Μεταξύ των παροχών αυτών –ο κατάλογος περιλαμβάνει τα κινητά που έχουν οι εργαζόμενοι και τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, τα εταιρικά αυτοκίνητα κλπ- είναι και τα δάνεια που δίνουν οι εταιρείες στους εργαζόμενούς τους ή και οι προκαταβολές μισθών.

Πρακτικά δηλαδή, όποιος ζητά και παίρνει προκαταβολή από την εταιρεία του, θα πληρώνει και φόρο εισοδήματος με συντελεστή που θα κυμαίνεται από 22% έως 42%. Στην υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα ξεκαθαρίζει και ο τρόπος υπολογισμού του τόκου σε αυτά τα δάνεια.

Η νομοθετική διάταξη που ορίζει την υποχρέωση καταβολής φόρου για τις παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, έχει ως εξής:

«Οι παροχές σε είδος με τη μορφή δανείου, προς εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα περιβάλλονται τη μορφή έγγραφης συμφωνίας και αποτιμώνται με βάση το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μεταξύ των τόκων που θα κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο έλαβε την παροχή, εάν το επιτόκιο υπολογισμού των τόκων ήταν το μέσο επιτόκιο αγοράς, του οποίου η μέθοδος υπολογισμού ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κατά τον ίδιο μήνα και των τόκων που τυχόν κατέβαλε ο εργαζόμενος στη διάρκεια του εν λόγω ημερολογιακού μήνα. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται έγγραφη συμφωνία δανείου, το σύνολο του αρχικού κεφαλαίου λογίζεται ως παροχή σε είδος. Η προκαταβολή μισθού άνω των τριών (3) μηνών θεωρείται δάνειο».

Από τον ίδιο τον νόμο λοιπόν, απορρέει η υποχρέωση έκδοσης υπουργικής απόφασης για τον υπολογισμό του επιτοκίου.

Η υπουργική απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Ως μέσο επιτόκιο αγοράς, για την εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του Ν. 4172/2013, λαμβάνεται το επιτόκιο των τραπεζικών δανείων σε ευρώ, προς ιδιώτες, με τη μεθοδολογία που ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας ΕΛΛ+0,80% ανά μήνα, ανά κατηγορία και ανά υποκατηγορία δανείου. Αναλυτικότερα, προκειμένου για συμβάσεις καταναλωτικών, στεγαστικών, ανοιχτών δανείων και υπεραναλήψεων από τρεχούμενους λογαριασμούς λαμβάνεται το επιτόκιο της αντίστοιχης κατηγορίας και υποκατηγορίας δανείου όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας, για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή. Για συμβάσεις λοιπών δανείων, λαμβάνεται το επιτόκιο κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για τα καταναλωτικά δάνεια. Αν σε κάποια από τις υποκατηγορίες δανείων δεν ορίζεται επιτόκιο για τον μήνα που ελήφθη η παροχή, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των επιτοκίων της αντίστοιχης κατηγορίας δανείου για τον ίδιο μήνα. Σε περίπτωση προκαταβολής μισθού άνω των τριών μηνών, ως επιτόκιο λαμβάνεται το χαμηλότερο από τα επιτόκια κάθε κατηγορίας δα νείου από αυτές που περιγράφονται παραπάνω, όπως ισχύουν κατά το μήνα χορήγησης της προκαταβολής.

Σε περίπτωση που στη σύμβαση δανείου δεν αναγράφεται συγκεκριμένος σκοπός, ως επιτόκιο λαμβάνεται το επιτόκιο που ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδας για τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς για τον μήνα κατά τον οποίο ελήφθη η παροχή». 

 
 
πηγη

Συμφωνούν Σταθάκης-Στουρνάρας !!!

Συμφωνούν Σταθάκης-Στουρνάρας

Υπάρχουν περιθώρια αύξησης των φόρων. Δεν έχουν συζητήσει ποιοί θα τα πληρώσουν…

Μια τοποθέτηση που προκάλεσε αίσθηση πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια συζήτησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ενστερνιζόμενος εν μέρει τη θέση του Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα πάσχει από υποφορολόγηση. Όπως επισημανε τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένουν κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν το 38% ενώ στη Γερμανία ανέρχονται στο 43%.
Ταυτόσιμη ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου για την οποία επικρίθηκε σφόδρα, αλλά και ο ίδος απέφυγε να εξηγήσει που θεωρεί όι υπάρχει υποφορολόγηση. Την ίδια στιγμή όμως η τρόικα υποστηρίζει ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξανλτηθεί, θέση που τουλάχιστον σε γενικές γραμμές έχει αποδεχθεί και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τοποθέτηση Σταθάκη και η αποκωδικοποίηση της θέσης Στουρνάρα υπό το ίδιο πρίσμα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα φορολογικά έσοδα μπορούν να αυξηθούν, οδηγώντας πλέον στο επόμενο στάδιο: Τις πηγές.
Διεθνείς οεργανισμοί και προσωικότητες εγνωσμένου κύρους όπως η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Όλι Ρεν έχουν επισημάνει ότι στην Ελλάδα οι πλούσιοι συνεχίζουν να φοροαποφεύγουν, αν Στουρνάρας και Σταθάκης συμφωνήσουν και πάνω σε αυτό το ζήτημα τότε τα σημεία διαφωνίας περιορίζονται και η φορολογική πολιτική μπορεί να αποκτήσει ενιαία στόχευση και… συνέχεια. Η συναντίληψη της υποφορολόγησης στην Ελλάδα είναι μεγάλο βήμα αν σκεφτεί κανείς ότι οι δυο πλευρές δεν μιλούν την ίδια οικονομική γλώσσα, ενώ επιμένουν να ερμηνεύουν τις εξελίξεις κάτω από διαφορετικό πρίσμα.
 Κατά την διάρκεια της συζήτησης την Πέμπτη το βράδυ, με τίτλο ««Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας», ο βουλευτής και ένας εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Σταθάκης έκανε μία αναφορά που δημιούργησε αίσθηση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στην χώρα σε ό,τι αφρά τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ενωσης. «Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα», είπε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε, περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».
Παράλληλα τόνισε ότι η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας είναι αδιανόητη. «Στη Γερμανία δεν άφηναν εύκολα να κλείσουν οι εταιρίες. Υπήρχε μια ενεργητική βιομηχανική πολιτική. Είδαν ότι όσοι κράτησαν τον παραγωγικό ιστό άντεξαν, άρα σκέφτονται και πάλι τη βιομηχανική πολιτική», σημείωσε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό το βήμα της Ε.Ε., η οποία  βλέπει και πάλι τη βιομηχανία.

ΧΦ
 
 
sofokleousin

Η ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ Η ΞΕΝΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥΣ, ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΥΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.

πηγη

Επίσημα «τέλος» ο Λέτα από την πρωθυπουργία της Ιταλίας

 

Δεκτή έγινε πριν από λίγη ώρα η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.
Ο κ. Λέτα παρέμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο μόλις 10 μήνες, αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία μετά τις δίμηνες διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν τις ατελέσφορες εκλογές του προηγούμενου Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο διεμήνυσε πως πρόκειται να αρχίσει τις διερευνητικές επαφές με πολιτικούς αρχηγούς εντός της Παρασκευής, προκειμένου να σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση που θα έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή και θα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Οι διερευνητικές επαφές αναμένεται να διαρκέσουν έως το Σάββατο.
Επικρατέστερος «δελφίνος» για την πρωθυπουργία της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης φαντάζει ο 39χρονος επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, ο άνθρωπος που ουσιαστικά προκάλεσε την παραίτηση Λέτα όταν χθες Πέμπτη ζήτησε το σχηματισμό νέας κυβέρνησης δίχως τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ουσιαστικά αποσύροντας τη στήριξή του για τον πρώην πλέον πρωθυπουργό.

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 1,4% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

 Προβάδισμα 1,4% στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Alco. Απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλων, με την πλειοψηφία να θεωρεί ότι το 2014 θα είναι χειρότερο από το 2013

Προβάδισμα που φτάνει το 1,4% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco. Για άλλη μια δημοσκόπηση, αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, το οποίο φτάνει το 13,7%. Αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα της ALCO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, έχουν ως εξής:
• ΣΥΡΙΖΑ: 21,4%
• ΝΔ: 20%
• Χρυσή Αυγή:  7,4%
• ΚΚΕ: 5,4%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4,9%
• ΠΑΣΟΚ: 4%
• ΔΗΜΑΡ: 3%
• Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα: 1%
• Άλλο Κόμμα: 6,6%
• Λευκό: 3,5%
• Δεν θα ψηφίσω: 9,1%
• Αδιευκρίνιστη ψήφος: 13,7%
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και πάλι προβάδισμα έναντι της ΝΔ, το οποίο, όμως, μειώνεται στο 1,1%. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
• ΣΥΡΙΖΑ: 25,8%
• ΝΔ 24,7%
• Χρυσή Αυγή: 7,8%
• ΚΚΕ: 6,8%
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%
• ΠΑΣΟΚ: 4,3%
• ΔΗΜΑΡ: 3,1%
• Άλλο Κόμμα: 7,9%
• Αναποφάσιστοι: 14,6%
Σύμφωνα με την έρευνα, ο νυν πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο αξιοπιστίας με 32% έναντι 23% (30% έναντι 22% όταν το ερώτημα τίθεται για το ποιος θα εκπροσωπήσει καλύτερα τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη). Και στις δύο περιπτώσεις όμως, η πλειοψηφία δεν εγκρίνει κανέναν από τους δύο (39% και 38% αντίστοιχα).
Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει επίσης το υψηλότερο ποσοστό όσον αφορά τις θετικές γνώμες ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς με 28%. Ακολουθούν με 25% ο κ. Τσίπρας, 21% ο Φώτης Κουβέλης, 16% για τους κ.κ. Καμμένο και Κουτσούμπα, 10% για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και 8% για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Για να διατηρηθεί η κυβέρνηση θα πάει στις κάλπες το 42% των ερωτηθέντων ενώ σε 37% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που λένε ότι θα προσέλθουν στην ευρωκάλπη για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση ενώ 21% δηλώνει «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Το 62% λέει ότι θα προσεγγίσει τις εκλογές με εσωτερικά κριτήρια και μόνο το 17% λέει το αντίθετο.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει και ανησυχία και απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλων, καθώς η πλειοψηφία (51%) δηλώνει ότι 2014 θα είναι χειρότερο από το 2013, ενώ μόνο το 24% δηλώνει «ίδιο» και το 19% «καλύτερο».
Στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση θα πετύχει τελικά ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, «όχι» απαντά το 60%, και «ναι» μόνο το 20%. Παράλληλα το 33% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, 34% τα ίδια και 17% ότι θα ήταν καλύτερα.
Την ίδια ώρα στο 76% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και το 11% εκείνων που δεν θα ψηφίσουν. Η έρευνα της ALCO διεξήχθη σε δείγμα 1.000 πολιτών το διάστημα 5-11 Φεβρουαρίου, δεν συμπεριέλαβε, δηλαδή,  την αλλαγή της ψηφοφορίας στις ευρωεκλογές με σταυροδοσία.

Πάνος Καμμένος: Όχι σε ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν…


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής με κύριο θέμα το Κυπριακό και το κοινό ανακοινωθέν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπαμε ξεκάθαρα ότι

η συγκεκριμένη συμφωνία – γιατί δεν πρόκειται απλώς περί ενός ανακοινωθέντος, πρόκειται περί μιας συμφωνίας, όπως απεδέχθη εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών – αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν.

Αποτελεί ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν, το οποίο ουσιαστικά μιλά για μια συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία, διζωνική, δικοινοτική, μια συνομοσπονδία, όμως, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση, μια δίκαιη λύση, μια εφικτή λύση για το Κυπριακό.

Ζητήσαμε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή εθνική πολιτική. Στην πολιτική αυτή την οποία συζητήσαμε, φαίνεται ότι τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, είναι από την ίδια πλευρά. Αυτό εξάλλου το συναντήσαμε και στο σχέδιο Ανάν I.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με επιστολή που θα στείλουμε εντός της ημέρας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κ. Κάρολο Παπούλια, θα ζητήσουμε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε τα δύο εθνικά θέματα: το Κυπριακό και τις εξελίξεις του, καθώς και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η επιστολή θα σταλεί μέσα στην ημέρα και ελπίζω να έχουμε σύντομα μια απάντηση».

Φούμαρα το «Πλεόνασμα Σαμαρά»

sis 
Του Γιώργου Δελαστίκ 
Ωμή, ξερή η δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Γερμανού Βάλτερ Ραντερμάχερ: «Εμείς δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς»! Πολιτική «εκτέλεση» εν ψυχρώ!
Ο γενικός διευθυντής της Eurostat δεν αρκείται σε αυτό, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung του Μονάχου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων από την υπηρεσία του για όλες τις χώρες της EE, «όλοι οι άλλοι αριθμοί που ανακοινώνονται είναι καθαρές εικασίες!» προσθέτει.
Φούμαρα, μπούρδες, λόγια του αέρα δηλαδή οι δηλώσεις Σαμαρά στη Βουλή περί «πρωτογενούς πλεονάσματος» ύψους άνω του 1 δις ευρώ, κατά το Γερμανό γενικό διευθυντή της Eurostat!
«Δεν υπάρχουν ακόμη «ανθεκτικοί» αριθμοί για το ύψος του ελλείμματος και του χρέους του 2013. Δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για το δ’τρίμηνο του 2013» τονίζει ο Ραντεμάχερ.
Εξηγεί ότι ετήσιος ισολογισμός βγαίνει μόνο όταν υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για τα τέσσερα τρίμηνα και ότι το δ τρίμηνο είναι  εξαιρετικά σημαντικό γιατί στο τέλος του χρόνου πληρώνονται φόροι και άλλες εποχιακές καταβολές. «Τότε θα δημοσιοποιήσουμε αριθμούς επί των οποίων θα μπορούμε να βασιστούμε» υπογραμμίζει.
Ψέμα επιβίωσης!
Το πολιτικό μήνυμα των δηλώσεων Ραντερμάχερ είναι σαφέστατο, με όσο έμμεσο τρόπο κι αν διατυπώνεται: οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αναξιόπιστοι, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από πολιτική προπαγάνδα, μέχρις ότου η Eurostat ανακοινώσει τα πραγματικά νούμερα. «Εικασίες», και μάλιστα με κίνητρο πολιτικές σκοπιμότητες, είναι οι αριθμοί του Σαμαρά, υπονοεί ο γενικός διευθυντής της Eurostat.
Ο Ραντερμάχερ απλώς το υπονοεί λόγω της θέσης που κατέχει. Η εφημερίδα όμως δεν έχει καμιά αναστολή να αποκαλύψει ευθέως τα κίνητρα του Σαμαρά – και το γεγονός ότι το κάνει είναι αυτό που οδηγεί την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να αισθάνεται ότι «τη ζώνουν τα φίδια» αναφορικά με τις προθέσεις των Γερμανών απέναντι της.
«Το γεγονός ότι ο Σαμαράς ανακοίνωσε ήδη αριθμούς οφείλεται στη δύσκολη πολιτική κατάσταση» γράφει χωρίς περιστροφές. «Είναι πραγματικά σημαντικό για την επιβίωση του συνασπισμού συντηρητικών και σοσιαλιστών να μπορέσουν να δείξουν επιτυχίες στο δρόμο τους για την έξοδο από τη δραματική κρίση».
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης της Αριστεράς, θέλει πρόωρες εκλογές. Ο συνασπισμός του προηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού και θα μπορούσε να νικήσει στις ευρωεκλογές. Ο Σαμαράς απορρίπτει νέες εκλογές•. επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung προσθέτοντας ότι, αν η κυβέρνηση δεν εμφανίσει κάποια επιτυχία, η αντιπολίτευση μπορεί να εδραιώσει οριστικά το προβάδισμά της και να επιβάλει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Με άλλα λόγια, η γερμανική εφημερίδα. προβάλλει στους αναγνώστες της την άποψη ότι ο Σαμαράς ανακοινώνει από τώρα υπερβολικό πρωτογενές πλεόνασμα για να επιβιώσει η κυβέρνησή του και να μην ανατραπεί από τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ που αδημονούν να τους αντικαταστήσουν στην εξουσία, καθώς προηγούνται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Ο Στουρνάρας… αντι-τροϊκανός
Είναι απίστευτη η πολιτική θρασυδειλία των προσώπων που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση. Μόλις έμαθαν ότι οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει την εφαρμογή του νέου Μνημονίου για την Ελλάδα, που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 5ης Μαϊου να μην την επιβλέπει πλέον η τρόικα (καθώς στο νέο δάνειο δεν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ) αλλά μόνο η Κομισιόν άρχισαν να καταγγέλλουν την… τρόικα! Το ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι επικεφαλής των «αντι-τροϊκανών» της  κυβέρνησης τέθηκε ο… Στουρνάρας! Ναι, ακριβώς, ο Στουρνάρας!
Τις τελευταίες μέρες, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει ότι μεγάλη καταστροφή θα είχε υποστεί η Ελλάδα αν αυτός… υπάκουε στις εκτιμήσεις της τρόικας! Αφήστε που κι ο Βενιζέλος άρχισε να ρίχνει «μπηχτές» κατά της τρόικας! Τα ύστερα του κόσμου!
Μέχρι και στη Frankfurter Allgemeine είχε ο Στουρνάρας το πολιτικό θράσος να πει ότι «θα είχα πρόβλημα αν είχα δεχτεί τις εκτιμήσεις της τρόικας τον περασμένο Σεπτέμβριο». Επειδή όμως γνώριζα ότι οι Γερμανοί ποτέ δεν ξεχνούν, όταν ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας τον ρωτάει πόσο ακριβώς είναι το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ο Στουρνάρας την… κάνει με ελαφρά π
δηματάκια! «Ο Στουρνάρας παραδέχεται ότι «δεν είμαι ακόμα σε θέση να ονομάσω το ακριβές πρωτογενές πλεόνασμα»» σημειώνει η εφημερίδα.
«Το πρωτογενές πλεόνασμά μας είναι πολύ υψηλότερο από το αναμενόμενο. Θα είναι μια μεγάλη έκπληξη. Οταν άκουσα το νούμερο για πρώτη φορά δεν μπορούσα να το πιστέψω»  δήλωσε ο Στουρνάρας.
Ξέρει όμως ότι τέτοιου είδους αερολογίες αφήνουν αδιάφορους του Γερμανούς. Προσπαθεί έτσι να τους πιέσει πολιτικά. «Θα μπορούσαν όμως τα κράτη της Ευρωζώνης μέσω μιας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα για την υπερνίκηση της κρίσης να δώσουν ένα σημάδι ότι η κατάσταση χαλαρώνει, πριν όμως από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Διαφορετικά, θα μπορούσαν να πάρουν το πάνω χέρι ριζοσπαστικές δυνάμεις, προειδοποίησε ο υπουργός» γράφει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Το εξωκοινοβούλιο
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνέντευξη του Στουρνάρα στη Frankfurter Allgemeine στο σημείο αυτό. «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα δείξουν πόση πελατεία έχει ακόμη η κυβέρνησή σας. Φοβάστε ότι θα επικρατήσουν ριζοσπαστικές δυνάμεις και ότι θα θρυμματιστεί ο πολιτικός μεσαίος χώρος;» τον ρωτάει κάποιος από τους τρεις (!) δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας που του παίρνουν τη συνέντευξη.
«Οι εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις είναι εναντίον της Δημοκρατίας και γι” αυτό είναι τόσο επικίνδυνες» απαντά ο Στουρνάρας. Είναι αποκαλυπτικός μέσα στην τεχνοκρατική ανοησία του, καθώς με το διαχωρισμό που κάνει, χαρακτηρίζοντας «κίνδυνο για τη Δημοκρατία» όλα τα εξωκοινοβουλευτικά  κόμματα συλλήβδην, δείχνει το πώς πραγματικά βλέπει η κυβέρνηση Σαμαρά τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας – τουλάχιστον απ” όσο το έχει καταλάβει ο Στουρνάρας.
Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή, ως κοινοβουλευτικό κόμμα, εξαιρείται αυτοδικαίως από τις «επικίνδυνες» και «εναντίον της Δημοκρατίας» πολιτικές δυνάμεις. Άλλωστε ο Γιάννης Στουρνάρας, σε μια αρκετά εκτεταμένη συνέντευξη είκοσι ερωτήσεων και απαντήσεων που δημοσιεύθηκαν, δεν λέει απολύτως τίποτα κατά της Χρυσής Αυγής ούτε καν αναφέρει το όνομά της.
Ποιες είναι λοιπόν οι κατά τον υπουργό οικονομικών «επικίνδυνες» εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις στις οποίες αναφέρεται;
Σύμφωνοι, το να θεωρεί ένα άτομο σαν τον Στουρνάρα, με τέτοια κατάπτυστη πολιτική δράση ως υπουργός Οικονομικών ως «επικίνδυνη» την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την γένει εξωκοινοβουλευτική Αριστερά είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο – και όντως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολιτικά επικίνδυνη για τα συμφέροντα, ελληνικά και ξένα, που εκπροσωπεί ο Στουρνάρας.
Είναι όμως τουλάχιστον… αχαριστία, με την καταδίκη όλων των εξωκοινοβουλευτικών δυνάμεων ως «επικίνδυνων», να τσουβαλιάζει μέχρι και το… ΛΑΟΣ, αυτό το «κολλητήρι του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στα πάνω του! Βγάζει δηλαδή ο Στουρνάρας εκτός δημοκρατικοί πλαισίου ως και τη… Δράση, το κόμμα των κοινωνικά ακροδεξιών ομοϊδεατών του;

Ευτυχώς, τους διώχνουμε!
Όλες αυτές οι πολιτικές ανοησίες του Στουρνάρα αποκαλύπτουν τον πανικό των μελών της κυβέρνησης Σαμαρά, που συνειδητοποιούν πλέον ότι λίγες είναι οι πιθανότητες πολιτικής διάσωσής τους μετά την εκλογική συντριβή που θα υποστούν στις ευρωεκλογές. Το ομολογεί με τον τρόπο του ο Στουρνάρας ότι ο λαός ετοιμάζεται να διώξει κλωτσηδόν με την ψήφο του τον εσμό της κυβέρνησης Σαμαρά.
«Ο κρίσιμος χρόνος είναι από τη στιγμή της ανάκαμψης των αριθμών ως το χρονικό σημείο που οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν αυτή την επιτυχία και στο πορτοφόλι τους. Έχουμε διανύσει το 85% του δρόμου. Θα ήταν πικρό αν χάναμε την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στο τελευταίο 15% του δρόμου. Γι’αυτό χρειαζόμαστε τώρα την υποστήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας» ικετεύει τους Γερμανούς ο Στουρνάρας.
Δεν τους σώζει πια τίποτα από την εκλογική οργή του ελληνικού λαού, λέμε εμείς. Αυτό το βλέπουν κι οι Γερμανοί και ετοιμάζονται για την επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θυσιάζοντας αδίστακτα τους μέχρι τώρα πιστούς πολιτικούς υπηρέτες τους.
Άλλωστε και στην πολιτική ισχύει ότι «σκοτώνουν τα άλογα» όταν καταντήσουν πια άχρηστα.

Επίκαιρα