Τσίπρας: Η συζήτηση για συνεργασία με το Λεβέντη με διασκεδάζει

tsipras_maximouΓράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Παρακολουθώ κι εγώ το τελευταίο διάστημα μία αστεία συζήτηση. Με διασκεδάζει, δεν μπορώ να πω, αλλά θα προτιμούσα να μη συμμετέχω στη συντήρηση μίας άνευ αντικειμένου συζήτησης», επισημαίνει με νόημα ο πρωθυπουργός, ο οποίος με νέες του δηλώσεις προσπαθεί να βάλει φρένο στις συζητήσεις που αφορούν τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.

«Όλα αυτά είναι σενάρια θερινής νυκτός», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε, δηλώνοντας παράλληλα βέβαιος ότι η ………

κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Σημειώνει μάλιστα πως οι ιδέες περί οικουμενικής κυβέρνησης ή για νέες εκλογές αποτελούν «σενάρια ‘αριστερής παρένθεσης’» τα οποία προωθούνται από εγχώρια συμφέροντα και «θα διαψευστούν»

Παράλληλα, όμως κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενίσχυσης των τάξεων της συμπολίτευσης μέσα στο έτος με στελέχη από το κέντρο, εκτιμώντας ότι παρά την «αδιέξοδη» στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, υπάρχουν δυνατότητες «διεργασιών και εξελίξεων» σε αυτό τον πολιτικό χώρο.

Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα αριστερά του, αλλά ακόμη περισσότερο αυτό επεκτείνεται πλέον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το κόμμα της Κουμουνδούρου να βρίσκεται με το ένα πόδι στη συμμαχία των μελών του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς και με το άλλο σε μία στρατηγική συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες και τον Ολάντ. Αντίστοιχα αν αυτό το κλίμα σταδιακά γίνει εισαγόμενο τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσβλέπει να υποδεχθεί στις τάξεις του στελέχη από τα δεξιά του.

About tolimeri

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.........

Posted on 3 Ιανουαρίου 2016, in ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΣΕΝΑΡΙΑ, ΤΣΙΠΡΑΣ, Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Εμάς μας διασκεδάζει το γεγονός ότι η συνεργασία θα γίνει πραγματικότητα.
    Θέλοντας και «μη» από τα συμβαλλόμενα μέρη

Σχολιάστε